Megkongatták a vészharangot a szakértők: csőstül jöhet a baj, ha nem történik változás az élelmiszerpiacon

Agrárszektor   
  Megosztom
Megkongatták a vészharangot a szakértők: csőstül jöhet a baj, ha nem történik változás az élelmiszerpiacon

A szakértők szerint alacsonyabb az infláció, és a béremelés miatt hamarosan javulhat vásárlói erő és több élelmiszer tudnak vásárolni a magyar emberek.

Fontos, hogy a magyar fogyasztók magyar terméket vásároljanak, de ezt csak úgy érhetjük el, ha a legjobb ár-érték arányt tudunk biztosítani nekik. Jelenleg még azt tudom mondani, hogy inkább együnk kicsit kevesebb, de jobb minőségű, finomabb élelmiszert - nyilatkozta az Agrárszektornak Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója, Kecskeméten, a Portfolio AgroFood 2024 Konferencián.

Kifejtette azt is, hogy mit lehetne tenni a folyamatos importnyomás ellen, valamint beszélt arról is, hogy miért a konferencián írták alá az új élelmiszeripari kezdeményezésüket, az HonestFood-ot.

Inkább együnk kicsit kevesebb, de jobb minőségű, finomabb élelmiszert. Az HonestFood mozgalomnak is az a célja, hogy kiemelt figyelmet fordítson az emberi egészségre, a természet és a környezet védelmére, beleértve az állatjólétet is

- vélekedett.

A magyar élelmiszerek komoly importnyomással néznek szembe, ezt a vásárlók is jól érzékelhetik. Ha bemegyünk egy boltba, rengeteg a külföldről érkező termék, a hazai áruk jelentős polcveszteséget szenvedtek el az elmúlt időben. Giacomo Pedranzini ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a minőségre és az árra kell koncentrálnia a gyártóknak.

Fontos, hogy a magyar fogyasztók magyar terméket vásároljanak, de ezt csak úgy érhetjük el, ha a legjobb ár-érték arányt tudunk biztosítani nekik.

Ki kell használni a támogatásokat

A magyar élelmiszeripar súlyos milliárdokat kap annak érdekében, hogy növelje a versenyképességét, hatékonyságát, emellett még az exportunk is erősödjön. Kérdés, hogy mindez vajon tényleg elegendő lesz-e az áttöréshez? A Kométa ügyvezető igazgatója szerint valóban kell fejlődni a technológia és a minőség terén is, a támogatásokkal és azok mértékével pedig egyetért.

Magyarországon sok föld és bőséges víz van, ezt ki kell használni.Termelni kell a gabonát, nevelni az állatokat, de emellett a feldolgozásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Csak így termelhetünk finom, egészséges élelmiszert, elérhető áron.

Ha kíváncsi vagy a teljes cikkre KATT az alábbi linkre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

kométa

agrártámogatás

élelmiszergyártás