Forrnak az indulatok a Balatonnál: mégis felavatják a vitatott kikötőt

HelloVidék   
  Megosztom
Forrnak az indulatok a Balatonnál: mégis felavatják a vitatott kikötőt

Hiába van per alatt még a bírósági döntés előtt, most pénteken felavatja a kikötőt balatonvilágosi önkormányzat és a Club Aliga-tulajdonosa.

A Népszava információ szerint az esemény nem lesz sajtónyilvános, lakcímkártyával és birtoklappal, lehet csak bejutni. A lap emlékeztet rá, az időzítés azért is furcsa, mert a Pécsi Törvényszék csak jövő hétfőn dönt a használatba vételi engedély érvényességéről. A bíróság „tavaly év végén egyszer már megsemmisítette, s új eljárásra kötelezte a fővárosi kormányhivatalt, ami persze, ahogyan minden eddigi alkalommal, ismételten megadta az engedélyt a Pro-Motnak.

Június 7-én, jövő pénteken pedig a vízjogi üzemeltetési engedélyről dönt a törvényszék, a pert az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság ellen indították – ahogyan a kormányhivatal ellen is – a balatonaligai tópartot féltő civilek, az Aligai Fürdőegyesület„ – hívta fel a figyelmet a lap.

A Pro-Mot Kft. és a Club Aliga jelenlegi tulajdonosa Balázs Attila, aki az új zuglói városközpont építésével került be a hírekbe, amelynek irodaházait 240 milliárd forintért előre megvásárolta a kormány.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

aliga

kikötő

per