Csaknem egymilliárd forint támogatás ütötte a markát a vidéki településnek: de vajon mire költik a rengeteg pénzt?

MTI   
  Megosztom
Csaknem egymilliárd forint támogatás ütötte a markát a vidéki településnek: de vajon mire költik a rengeteg pénzt?

Uniós támogatásból 950 millió forintot nyert el a békéscsabai önkormányzat, a forrás nagy részét az Árpád Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére fordítják.

A fürdőben felújítják az úgynevezett Jázmin Center merülő- és pezsgőmedencéit, a kültéri termálvizes gyógymedencéket, a meglévő két szaunát és gőzkabint. Új kültéri gyermekparadicsomot és spray parkot építenek; új nyári pénztárt alakítanak ki, beléptető- és kamerarendszert telepítenek; felújítják az Élővíz-csatorna felőli kishidat, a pénztárt és környezetét.

A tervek között szerepel a zöldfelület revitalizációja, öntözőrendszer telepítése, az uszoda környezetének felújítása, továbbá az öltözők felújítása, festés, burkolás, valamint az egységes arculat megteremtése is.

A Csabaparkban is látogatóirányító táblákat, térképeket és ismeretterjesztő felületeket helyeznek el az összegből. Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester közösségi oldalán közölte, a kivitelezést később kezdik el, egyeztetni kell a fürdőben működő sportklubokkal is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

békéscsaba

fejlesztés

támogatás