Zöld átállásra készül a Dunaferr: ezt tervezik az elavult kokszolóval

MTI   
  Megosztom
Zöld átállásra készül a Dunaferr: ezt tervezik az elavult kokszolóval

A Dunaferr a magyar ipar kiemelkedő jelentőségű szereplője és a térség legnagyobb foglalkoztatója, ezért a kormányzat kiemelten figyeli a vállalat helyzetét és támogatja a Dunaferr zöld átállását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

A jelenlegi technológia nem fenntartható az európai szabályozási környezetben. A kokszoló jelenlegi állapota elavult, így az acélgyártás jövője a zöld acél, arra kell az erőforrásokat koncentrálni. Céljuk, hogy a Dunaferr zöld átállása zökkenőmentesen valósuljon meg és a vállalat továbbra is a magyar ipar jelentős szereplője maradjon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

dunaferr

acélgyártás

gazdaság

zöld átállás

nemzetgazdaság