Megkezdték az árvíz elleni védekezést: készültség van Rimócon

HelloVidék   
  Megosztom
Megkezdték az árvíz elleni védekezést: készültség van Rimócon

Rendkívül komoly károkat okozott a vasárnap éjjeli vihar Nógrád több településén. A vihar ezúttal sem kímélte Rimócot, ahol a belvíz okoz problémát, a községben megkezdték az árvíz elleni védekezést - írja a nool.hu.

Szabó Vilmos, Rimóc polgármestere a portálnak elmondta:

Ezúttal nem a patak árad, hanem a belvíz okoz problémát a településen. Ugyanis a nagy mennyiségű csapadék következtében a környező hegyből érkező víz a település mélyebb részein okoz gondot. Főként a sportpályát és környékét érinti a belvíz, ahol szükségessé vált néhány ház megóvása a víztől. Megkezdtük a védekezési munkálatokat, és elkezdtük széthordani a homokszákokat községben

- mondta a polgármester.

Az előrejelzések szerint egyelőre a következő 3-4 napban ez a csapadékos idő marad. Ezért próbálunk felkészülni

- tette hozzá.

A polgármester arra is kitért, hogy tudomása szerint Nógrádsipeken egyelőre nincs probléma, ezért bíznak benne, hogy a patak nem fog áradni. Mint mondta, az esti nagyobb ár már levonult, a vízszint jelenleg stagnál. Így, ha nem lesz újabb felhőszakadás, akkor vélhetőleg nem lesz nagyobb baj sem.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árvíz

belvíz

nógrád

nógrád megye

rimóc