Koronavírus: arra kérik az egészségügyi dolgozókat, hogy maradjanak itthon

HelloVidék 2020. március 9. 10:07
Az operatív törzs felhívásában az áll, hogy a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

Az Operatív Törzs felhívást intézett a kórházak vezetőihez a kormányzati koronavírus-portálon. Azt kérik, hogy az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

Arra kérjük a kórházigazgatókat, hogy hívják fel a dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzését. Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!

- áll a felhívásban, amit Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere jegyzett.

Hétfő délelőttig a legfrissebb adatok alapján Magyarországon 9 fertőzöttet tartanak számon, 67-en vannak karanténban és 362 mintavétel történt meg a portál tájékoztatása szerint.

Címlapkép: Getty Images