Ezt nem fogod elhinni: tilos vasárnap füvet nyírni ezen a magyar településen

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem fogod elhinni: tilos vasárnap füvet nyírni ezen a magyar településen

Mivel a jó időnek köszönhetően, sokan kezdték el az aktuális kerti munkákat, ide értve a fűnyírást is, így a a budapestkornyeke.hu megnézte, hogy milyen csendrendeletek vannak érvényben az egyes agglomerációkban.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy általában tilos a 90 decibelnél hangosabb tevékenységek végzése este 8 és reggel 6 óra között, de a legtöbb agglomerációs településen még szombaton 8-tól 18 óráig is megengedett a fűnyírás.

Viszont a lap megtalálta azt a települést, ahol a legszigorúbb a szabályozás: ez pedig nem más, mint Páty. A 10 ezer lakosú településen vasárnap az önkormányzat egyáltalán nem engedélyezi a zajkeltést, így a fűnyírást sem. Szombaton este 8-ig lehet zajongani, hétköznapokon pedig 8 és 20 óra között kell megoldani a zajos munkákat.

Persze van, ahol lazábbak a szabályok, viszont súlyosabb a büntetés is. Például Érden közepesen erős a szabályozás. Itt hétköznap 8-19 óra között, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 9-12 óra között lehet zajongani, vagyis Érden nyugodtan lehet füvet nyírni vasárnap délelőttönként.

Ha valaki Érden megsérti a szabályokat, nem csak szembe kerül a közösségi együttélés alapvető szabályaival, hanem jogkövetkezményekre is számíthat. Egy önkormányzati rendelet alapján ugyanis aki nem megfelelő időpontban nyírja a füvet, vagyis zajong, az helyszíni bírságot kaphat a nyakába, nem is keveset. Magánszemély 50 – 200 ezer forint közötti összegre, jogi személy, vagyis egy cég pedig akár 1 millió forintos bírságra számíthat

- írta meg a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zajkeltés

zajongás

fűnyírás

csendháborítás

csendrendelet

agglomeráció