A vidék lesz a CSOK-bővítés legnagyobb nyertese

HelloVidék   
  Megosztom
A vidék lesz a CSOK-bővítés legnagyobb nyertese

Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely bemutatja, hogy mennyibe kerülnek a kétgyermekes családoknak is megfelelő 60 négyzetméteres új lakások, azaz mekkora önrészre van szükségük az állami támogatású kedvezményes hitelösszeg mellett.

Az új lakások piacának mindkét oldalát, a keresletet és a kínálatot is érintik az állami támogatási rendszer változásai, ami stabilizálhatja az új lakások árait.

A kereslet és kínálat is élénkülhet

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta: Többen vághatnak bele új lakás vásárlásába, mert a kétgyermekes családok számára is elérhetővé válik a kedvezményes 10 millió forintos kedvezményes kamatozású hitel, a háromgyermekeseknél pedig 15 millió forintra emelkedik a hitellimit.

A kereslet bővülése miatt szintén jól járhatnak a társasház-építők, illetve a jövőbeli újlakás-vásárlók is, mert a kedvezményes áfa meghosszabbításával a kínálat a következő években is tovább bővülhet.

Egyelőre konkrétumokat nem lehet tudni arról, hogy a sok esetben lakásfelújításra is használt lakástakarék-szerződések helyett milyen más korszerűsítési célú támogatás lesz elérhető, de az előzetes kormányzati nyilatkozatok alapján erre is születhet megoldás.

Hol, mennyi kell a 10 millión felül?

A szakértő kifejtette, hogy a támogatott hitelek engedélyezésekor a bankok ugyanúgy vizsgálják az igénylők hitelképességét mint eddig. A 25 évig fix és kedvezményes kamatozású hitelek törlesztőrészlete várhatóan alacsonyabb lesz, mint a piaci alapon nyújtott hitelek törlesztője.

Emiatt pedig a bankok hitelbírálata során olyan igénylők is hitelhez juthatnak, akik eddig piaci alapon nem tudtak lakáshitelt felvenni

- tette hozzá.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csok

család

otthon

lakás