Elképesztő, mi mindenen tudunk stresszelni karácsonykor

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mi mindenen tudunk stresszelni karácsonykor

Felmérést végeztek, ki, miért aggodalmaskodik karácsonykor, egészen elképesztő eredmények születtek. A nők továbbra is aggodalmasabbak karácsonykor, mint a férfiak, az ajándékozás miatt azonban mintha csökkenne a feszültség, a szorongást inkább az ünnepek utánra tartogatjuk – többek közt ez is kiderül abból az országos, reprezentatív kutatásból, amit a Policy Agenda készített.

A kutatásából kiderül, a karácsonyt a magyarok több mint negyede stresszes időszakként éli meg. A nőknek csupán 45%-a mondja magáról, hogy egyáltalán nem stresszes az ünnepek miatt, míg 29%-uk úgy érzi, hogy valamennyire vagy nagyon stresszes. A férfiaknak közel fele szintén nem idegesíti fel magát az ünnepeken.

Szakemberek szerint a legjobb, ha előre megtervezünk minden teendőt.

Ha mégis eluralkodik rajtunk a karácsonyi kórság, az főként nem a karácsonyfa vásárlás vagy a rokonok miatt van, hanem a giccses zenéktől.

A giccses zenék és a pénztelenség után a „kinek, mit vegyek” kérdése folytatja a karácsonyi idegeskedést. A férfiak itt is lazábban veszik az akadályt, a megkérdezett 7 százaléka aggódik amiatt, eltalálta e az ajándékot.

Ünnepek után sem nyugszunk meg, ekkor előjön, hogy kevesebbet tudunk együtt lenni a családdal illetve a megcsappant anyagiak idegesítik a magyarokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

stressz

karácsony

hellovidék

idegesség

szorongás