Családbarát fejlesztések: hosszabb időt tölthetnek együtt a szülők koraszülött kisbabájukkal

HelloVidék   
  Megosztom
Családbarát fejlesztések: hosszabb időt tölthetnek együtt a szülők koraszülött kisbabájukkal

Rendkívül fontos a meghitt, nyugodt környezet a koraszülött babák esetében: ahhoz, hogy gyógyulni és fejlődni tudjanak, otthonosságra is szükségük van. A szülők és a korbabák találkozását is meg kell könnyíteni addig, míg az együtt töltött időre csak a kórház falain belül kerülhet sor.

E nehézségekkel és aggodalmakkal teli időszakban szeretne támogatást nyújtani a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua a családbarát eszközök átadásával. A tatabányai és a szekszárdi perinatális intenzív centrumok (PIC) már bensőségesebb körülményeket tudnak biztosítani az újévben a korababáknak.

A gyermek idő előtti érkezésével járó kockázatok és viszontagságok miatt gyakran sokkos állapotban lévő szülők most már könnyebben tudnak kisbabájukkal találkozni a tatabányai koraszülött központban. A régi, lassú és nehézkes bejutást január elején ugyanis új, automata beléptető rendszer váltotta ki a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAqua támogatásának köszönhetően, derül ki a NaturAqua közleményéből.

Az intenzív osztályra saját kártyájukkal, várakozási idő nélkül bejuthatnak a koraszülött osztályra, elősegítendő, hogy a kötődés már a legelső pillanatoktól gyorsabban és mélyebben kialakuljon a picinyek és szüleik között. A babák biztonsága és szüleik nyugalma érdekében a szekszárdi perinatális intenzív centrum 12 légzésfigyelőt, valamint 3 szoptatós fotelt, 2 szívópumpát és 10 szoptatós párnát, valamint hőmérsékletet stabilizáló redőnyszerkezeteket kapott.

Az automata beléptetési rendszernek és a szoptatási lehetőségek bővítésének köszönhetően hosszabb és kellemesebb időt tölthet együtt a család, beleértve a korababát és a szülőket is. Ezzel az érintett koracsaládok esetében lehetőség nyílt a korai kötődés kialakítására, a szülőt ért sokk és stressz oldására, így jelentősen megnő az esély arra, hogy a koraszülött babák gyorsabban zárkózhassanak fel az egészséges, időre született újszülöttekhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

szekszárd

baba

születés

szülés

szülők