Családbarát fejlesztések: hosszabb időt tölthetnek együtt a szülők koraszülött kisbabájukkal

HelloVidék   
  Megosztom
Családbarát fejlesztések: hosszabb időt tölthetnek együtt a szülők koraszülött kisbabájukkal

Rendkívül fontos a meghitt, nyugodt környezet a koraszülött babák esetében: ahhoz, hogy gyógyulni és fejlődni tudjanak, otthonosságra is szükségük van. A szülők és a korbabák találkozását is meg kell könnyíteni addig, míg az együtt töltött időre csak a kórház falain belül kerülhet sor.

E nehézségekkel és aggodalmakkal teli időszakban szeretne támogatást nyújtani a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua a családbarát eszközök átadásával. A tatabányai és a szekszárdi perinatális intenzív centrumok (PIC) már bensőségesebb körülményeket tudnak biztosítani az újévben a korababáknak.

A gyermek idő előtti érkezésével járó kockázatok és viszontagságok miatt gyakran sokkos állapotban lévő szülők most már könnyebben tudnak kisbabájukkal találkozni a tatabányai koraszülött központban. A régi, lassú és nehézkes bejutást január elején ugyanis új, automata beléptető rendszer váltotta ki a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAqua támogatásának köszönhetően, derül ki a NaturAqua közleményéből.

Az intenzív osztályra saját kártyájukkal, várakozási idő nélkül bejuthatnak a koraszülött osztályra, elősegítendő, hogy a kötődés már a legelső pillanatoktól gyorsabban és mélyebben kialakuljon a picinyek és szüleik között. A babák biztonsága és szüleik nyugalma érdekében a szekszárdi perinatális intenzív centrum 12 légzésfigyelőt, valamint 3 szoptatós fotelt, 2 szívópumpát és 10 szoptatós párnát, valamint hőmérsékletet stabilizáló redőnyszerkezeteket kapott.

Az automata beléptetési rendszernek és a szoptatási lehetőségek bővítésének köszönhetően hosszabb és kellemesebb időt tölthet együtt a család, beleértve a korababát és a szülőket is. Ezzel az érintett koracsaládok esetében lehetőség nyílt a korai kötődés kialakítására, a szülőt ért sokk és stressz oldására, így jelentősen megnő az esély arra, hogy a koraszülött babák gyorsabban zárkózhassanak fel az egészséges, időre született újszülöttekhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

szekszárd

baba

születés

szülés

szülők