Ezekre az autókra jár a 2,5 milliós állami ajándékpénz: itt a lista!

Portfolio   
  Megosztom
Ezekre az autókra jár a 2,5 milliós állami ajándékpénz: itt a lista!

Több új és konkrét intézkedéssel kedveskedett évértékelőjén Orbán Viktor a családoknak. Az egyik ilyen az új autóvásárlóknak szól. Most megmutatjuk, milyen modellekre lehet érvényes a 2,5 millió forintos állami támogatás.

Bejelentések

Hétpontos programot ismertetett a miniszterelnök vasárnapi beszédében. Az újabb családtámogató lépésektől a kormány azt várja, hogy a családok több gyermeket vállalnak, és végső soron javul a demográfiai helyzet. A hét intézkedés közül leginkább a nagycsaládosok autóvásárlási programja lóg ki, ha az intézkedéseket a gyermekvállalást ösztönző szempontból vizsgáljuk. Kevesen lehetnek azok ugyanis, akik azért vállalnának egy harmadik gyereket, hogy az újautó vásárlásukhoz 2,5 millió forintot kapjanak. A kormány egyébként ezt ígéri:

Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő családok hozzájuthatnak a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt a miniszterelnök (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). Mindezek miatt azért érdemes majd megvárni a részleteket, de addig is nem árt tisztában lenni, hogy egyáltalán milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Update:

Időközben hétfő délelőtt Novák Katalin új részleteket közölt a programról, és itt új információkat is megtudtunk az újautó támogatásról. Novák Katalin elmondása szerint az autó értékének az 50%-áig lehet majd felmenni az Orbán Viktor által megígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást, ugyanakkor úgy tűnik, nem határoznak meg felső értéket az autó árára vonatkozóan. Ez alapján az alapáras Dacia kiesik a körből, akkor nyilván nem, ha emelkedne az alapára.

A lista

Annyit elárulunk, mindezek alapján a lista nagyon széles: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázók lehetőségeit. (Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vettünk figyelembe, bármennyire is életszerűtlen ez.)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

autóvásárlás

család