Kiderült az igazság: ennyire kevés pénzt kapnak a nyugdíjasok

Világgazdaság   
  Megosztom
Kiderült az igazság: ennyire kevés pénzt kapnak a nyugdíjasok

Januárban 2,15 millió nyugdíjas átlagosan 130 491 forintos ellátást kapott havonta, ami 4,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi adatnál – derül ki az ellátások folyósításáért is felelős Magyar Államkincstár adataiból, melyet a Világgazdaság közölt.

Kismértékben csökkent a nyugdíjasok száma tavaly januárhoz képest – derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) a Világgazdaságnak elküldött adataiból. 2019 januárjában 2 156 622 nyugdíjellátást folyósítottak, tehát 6443 fővel kevesebben kaptak nyugdíjat, mint egy évvel korábban. A csökkenés hátterében a nyugdíjkorhatár folyamatos emelkedése állhat, mely jelenleg 64 év, azonban 2022-ig már a 65 évet is elérheti.

Januárban a nyugdíj átlagosan 2,7 százalékkal emelkedett, mivel a nyugdíjrendszerbe belépők ellátásai az átlagnál magasabbak. A tavaly decemberi nettó átlagkereset 239 400 forintra rúgott, melyet ha összevetünk a szintén decemberi 131 276 forintos átlagos nyugdíjjal, 54,8 százalékos arány jön ki.

Eközben tavaly de­cemberben a nettó átlagkereset 239 400 forint volt, amelyet ha összevetünk a decemberi 131 276 forintos átlagos öregségi nyugdíjjal, 54,8 százalékos arányt kapunk. Az átlagnál magasabb nyugdíjban részesülnek a korhatár előtti szolgálati nyugdíjasok. A volt fegyveres tesületi dolgozók havi járandósága 208,8 ezer forint volt átlagosan januárban, mely 54 százalékkal magasabb, mint az átlagos öregségi nyugdíj. Az átlagnál magasabb nyugdíjat kapnak a bányászjáradékkal és táncművészeti életjáradékkal rendelkezők, akiknek 194,4 ezer, illetve 176 ezer forint jár átlagosan.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyugdíj

ellátás

család

pénz