Várják a gyereksereget: korszerű óvoda épül Szolnokon

MTI   
  Megosztom
Várják a gyereksereget: korszerű óvoda épül Szolnokon

Hatcsoportos, százötven férőhelyes óvoda épül Szolnokon, az építkezés a tervek szerint augusztus végére készül el - közölte a Tisza-parti megyeszékhely polgármestere hétfőn, a helyszíni bejárás után.

Szalay Ferenc elmondta: a 680 millió forintos beruházáshoz 520 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyertek el, a költségekhez az önkormányzat 163 millió forint önerővel járult hozzá. Az építési munkák az ütemtervnek megfelelően haladnak - mondta a polgármester, hozzátéve: jelenleg a tetőszerkezet kialakítása zajlik, hamarosan szerkezetkész lesz az épület.

Szólt arról, hogy az építkezés helyszínén, a Szapáry úton levő korábbi óvoda több mint negyvenéves épületét le kellett bontani, a helyére egy teljesen új, kétszintes óvoda épül. Az új épület a korábbihoz hasonlóan 150 férőhelyes lesz, ehhez hat - egyenként 25 gyermek fogadására alkalmas - csoportszobát alakítanak ki.

Az emeleti részen a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye kap helyet, az irodák mellett gépészeti helyiség és tároló is létesül. Az új épület tetőszerkezetére napelemrendszert telepítenek. Továbbá új parkolókat alakítanak ki, és egy csaknem 2000 négyzetméteres játszóudvar épül burkolt, árnyékolt teraszokkal, játékokkal, mászókákkal és homokozóval.

Szalay Ferenc elmondta: Szolnok családbarát városként kiemelten kezeli oktatási-nevelési intézményeinek folyamatos fejlesztését, felújítását. Az elmúlt években több iskola, óvoda és bölcsőde is megújult, hamarosan kezdődik a beruházás a Móra úti és az Aranyi úti bölcsődében is.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

óvoda

család

gyermek

fejlesztés

akadálymentesítés

beruházás

építkezés

épület