Kedden kezdődik az állásbörze Szegeden: hetven kiállító mutatkozik be

MTI   
  Megosztom
Kedden kezdődik az állásbörze Szegeden: hetven kiállító mutatkozik be

Állásbörzét rendez kedden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a régió legnagyobb munkaerőpiaci rendezvényén csaknem hetven kiállító mutatkozik be - tájékoztatta felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Az eseményre az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő friss diplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt várnak, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók.

A kiállítók között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt szerepelnek.

Az állásbörzét hagyományosan felkészítő programok előzték meg, kedden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában már az információátadásé a főszerep interaktív, izgalmas formában. Az előadások során olyan dilemmákat érintenek, hogy milyen előnyöket és lehetőségeket tartogat a multi, kis- vagy középvállalkozói vagy épp a startup lét, hogy szó esik a munkakeresés és bemutatkozás modern formáiról, illetve arról is, hogyan működhetnek együtt hatékonyan a hétköznapokban a különböző generációk.

A délutáni Élő könyvtár program során a hallgatók az egyetem egy-egy ma már hírnevet szerzett korábbi hallgatójának pályaútját ismerhetik meg. A vendégek moderátor vezetésével mesélnek szakmai indulásukról, meghatározó állomásokról, illetve betekintést adnak a kutatás, rendezvényszervezés, IT, marketing és HR terület mindennapjaiba, sajátosságaiba, megmutatva az egyes szakmai területekben rejlő lehetőségeket és kihívásokat. A programot kötetlen beszélgetés követi, ahol a hallgatók kis csoportban tehetik fel kérdéseiket a meghívott vendégeknek.

Az állásbörzén adják át az SZTE Alma Mater Díjat is, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely az SZTE-vel szoros tudományos, szakmai kapcsolatot ápol és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egyetem

állásbörze

állás

karrier

szegedi tudományegyetem