Horgolt állatkák gyerekeknek: a jótékony kezdeményezés már átlépte az országhatárt is

HelloVidék   
  Megosztom
Horgolt állatkák gyerekeknek: a jótékony kezdeményezés már átlépte az országhatárt is

A Markusovszky kórház kis betegeinek készítenek kisebb-nagyobb állatfigurákat, amelyeket a bent fekvő gyermekek haza is vihetnek. Hétfőn már száztíz játékot megkapott az intézmény, a többi, postán érkező nyuszi, maci, dinoszaurusz is hamarosan a célba ér. Az Egyesült Államokban is fölfigyeltek a kezdeményezésre.

Kovács-Bognár Erika korábban is készített kórházban fekvő gyermekeknek hazavihető ajándékot, ám egy ideig Budapestre küldte a saját kezűleg horgolt kisebb-nagyobb játékait, közben pedig érlelődött benne a gondolat, hogy ne csak fővárosi kórházat segítsen, hanem szombathelyiként a helyi egészségügyi intézetnek is juttasson a munkáiból, írja a Vaol.hu.

A nővérem az egészségügyben dolgozik, tőle érdeklődtem, hogy mennyi ajándékot kell készítenem, ha az onkológián fekvő gyermekeket szeretném megajándékozni. Sajnos magas számról kaptam tájékoztatást, így elkezdtem számolgatni, hogyan tudnám kivitelezni. Kedves ismerősömtől, Éva nénitől kértem segítséget, gondoltam, ketten összehozunk egy hónap alatt húszat, majd eszembe jutott, hogy a barátnőimet is megkérem, hogy pár darabot horgoljanak ők is.

– mondta el Kovács-Bognár Erika, aki hivatása szerint pénzügyes, szabad idejét használja fel arra, hogy elkészítse a meglepetéseket a kicsiknek.

Ekkor született meg az egyik közösségi oldalon az a poszt, amelyben Erika felhívta a figyelmet a kezdeményezésére. A bejegyzés futótűzként terjedt.

Másnap üzenetek sokaságát kaptam, szerte az országból, aztán átléptük az országhatárt is: csatlakoztak Ausztriából kint élő magyarok, aztán jött lengyelországi ismerősök felajánlása is, sőt, az Egyesült Államokból, New Yorkból is megkerestek, hogy hova postázhatnák saját kezűleg készített ajándékaikat.

– mesélte boldogan Erika.

Kórházi ápolók, dolgozók is felvették Erikával a kapcsolatot, hogy több részleg kis betegeinek is készítsen játékokat. Tegnap délelőtt célba ért az első csomag: száztíz darab állatkát vitt be a Markusovszky-kórházi gyermekosztályra. Jótékonykodni továbbra is lehet, nem áll ugyanis meg az egyszeri segítségnél Erika folyamatosan viszi az érkező ajándékokat a gyermekeknek.

Elmondás a szerint Erika nagy vágya, hogy minden nagyobb kórházhoz az országban kapcsolódjanak olyan önkéntesek, akik szívesen készítenek ajándékokat, hogy mosolyt csaljanak a kicsik arcára, és ha pillanatokra is, de eltereljék a figyelmüket a betegségükről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

gyerekek

jótékonyság

játék