Mi leszel, ha nagy leszel? Karrierorientációs fórum segíti a fiatalokat

MTI   
  Megosztom
Mi leszel, ha nagy leszel? Karrierorientációs fórum segíti a fiatalokat

Karrierorientációs fórumot rendezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (Amcham) csütörtökön Székesfehérváron, hogy segítsék középiskolások tudatos karrierválasztását.

Az idén harmincéves nonprofit szervezet kilenc éve működtet olyan iskolai programot, amelynek keretében vállalatvezetők és cégek képviselői a középiskolákban eleinte a nyelvtudás fontosságára hívták fel a figyelmet, mondta el Lippai-Nagy Írisz, az AmCham ügyvezető igazgatója. Mint mondta, több ezer iskolalátogatás után vált világossá, hogy a fiataloknak a karrierorientáció legalább annyira fontos, mint a nyelvtudás.

Idén kiemelt szerepet kap az MTMI (matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika) tantárgyak népszerűsítése, mert a gazdaság változásával egyre több mérnökre, informatikusra és természettudományos szakemberre van szükség, miközben a diákokat egyre nehezebb motiválni e tantárgyak tanulására.

A diákok fontosnak tartják a pályaorientációt, ám segítséget nem igazán kapnak hozzá, mondta el Cser-Palkovics András polgármester egy korábbi városi felmérésükre hivatkozva.

A polgármester úgy vélte, a konferencia jó alkalom arra, hogy ezen a helyzeten javítsanak. Nehéz megmondani, hogy a mostani középiskolások mit fognak dolgozni 15-20 év múlva, de készségeket, tudást kell adni nekik, amivel minden helyzetben érvényesülni tudnak, hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Juhos Andrea, az Amerikai Kereskedelmi Kamara versenyképes munkaerő munkacsoport elnöke szerint a diákokban rejlő lehetőségek óriási felelősséget is jelentenek a szülőknek, a tanároknak, a vállalatoknak és a kormányzatnak, mert "belőlük lesznek az ország későbbi politikai és gazdasági vezetői, pékjei, orvosai, mérnökei, tanárai".

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karrierorientáció

karrier

székesfehérvár

debrecen

pécs