Családkutatás felsőfokon Debrecenben: Neveléstudományi Kutatóközpont alakult

HelloVidék   
  Megosztom
Családkutatás felsőfokon Debrecenben: Neveléstudományi Kutatóközpont alakult

A kormány családpolitikai intézkedéseit is szolgálja a Debreceni Egyetem új Neveléstudományi Kutatóközpontja, amely a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) részeként alakult meg szerdán - tették közzé az egyetem honlapján.

A létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást a Tudomány a családbarát szemlélet formálásában című konferencián írták alá a Debreceni Egyetem, a KINCS és a szakminisztérium képviselői.

A rendezvényen Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár egyedülállónak nevezte az intézményes kapcsolat kialakulását a tárca családügyi háttérintézménye és a Debreceni Egyetem között, amely egyfajta szellemi hátországként segíti majd a kormány családpolitikai döntéseit - írja az unideb.hu.

A Debreceni Egyetemnek van egy sajátos attitűdje, kicsit más szempontok szerint látja és láttatja a világot, mint más hazai felsőoktatási intézmények, erre van szükség akkor, amikor a magyar családokról gondolkodunk. Ez az együttműködés egészen bizonyosan segíteni tud bennünket abban, hogy Magyarországot egy családbarát országgá tegyük

– hangsúlyozta a politikus.

A Debreceni Egyetem több szinten, még harmadik missziós tevékenységként is hangsúlyozottan vállal olyan társadalompolitikai feladatokat, olyan nemzetpolitikai céloknak a szolgálatát, amelyek közé a családok segítése, támogatása is beletartozik.

A Debreceni Egyetemen már több éve központi gondolat a közösségépítés, ebben nagy szerep jut a családnak is. Tavaly már negyedik alkalommal nyertük el a Családbarát munkahely kitüntető címet. Azt gondolom, hogy ilyen országkörnyezetben nagyon fontos lépés az is, hogy tudományosan is foglalkozzunk a családokkal, ezért örömmel veszünk részt ebben az együttműködésben

– emelte ki Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

Rendezvények, szolgáltatások egész sora segíti az intézményben dolgozókat, tanulókat és családjaikat, hogy az egyetemi polgárok minél jobban össze tudják hangolni a munkahelyi kötelezettségüket családi életükkel.

Az intézmény emellett a humán és a társadalomtudományok körében évek óta folytat olyan kutatásokat, melyek a családra irányulnak. Most pedig az oktatás, a képzés területén is gazdagodunk, hiszen akkreditáció alatt áll a családpedagógiai mesterképzésünk

– jelentette be Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A KINCS Neveléstudományi Kutatóközpontja a Debreceni Egyetem Főépületében működik mostantól, főbb tevékenységei közé tartozik a kutatás mellett az oktatás, a tudományos eredmények disszeminációja, a nemzetközi kapcsolatok elősegítése a témában.

A központ vezetője Engler Ágnes, a DE BTK Neveléstudományi Tanszék vezetője, aki két kolléganőjével együtt a rendezvényen vette át megbízását Fűrész Tünde elnöktől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felsőoktatás

képzés

debrecen

család

családpolitika

családbarát

kincs