Idén lesz a nagy kutyaszámlálás: figyelem, a mikrocsip kötelező!

HelloVidék   
  Megosztom
Idén lesz a nagy kutyaszámlálás: figyelem, a mikrocsip kötelező!

A bajai polgármesteri hivatal valamennyi háztartást értesít arról, hogy ebösszeírást tartanak. A postaládákba eljuttatott, illetve a városházán, valamint az internetről letölthető összeíróívet augusztus végéig kell leadni – írja a Baon.hu.

Törvényi előírás szerint az ebösszeírásra háromévente kell sort kerítenie az önkormányzatnak, legutóbb 2015-ben vették lajstromba a kutyákat. Augusztus végéig kell leadni a hivatalban a postaládákba eljuttatott, illetve a városházán, valamint az internetről letölthető összeíróívet.

A legutóbbi összeírás alkalmával Baján mintegy 3-4 ezer ebről voltak hivatalos információk, az azóta elpusztult állatok gazdáinak nincs teendőjük, ha korábban állatorvos intézte az ezzel kapcsolatos ügyeket. Az összeírásnál a korábban adatokat szolgáltatóknak csak akkor kell ismét beküldeniük az ívet, ha az adatokban változás állt be. A városháza által összegyűjtött adatok a járási hivatal illetékeseihez kerülnek.

A járási hivatal épp a napokban hívta fel a kutyatartók figyelmét egy közleményben, hogy négy hónaposnál idősebb eb csak mikrocsippel megjelölve tartható, a tulajdonos pedig minden három hónapnál idősebb állatot köteles veszettség ellen beoltatni, az oltási könyvet megőrizni.

A figyelmeztetésben arra is kitértek, hogy a belterületen felügyelet nélkül kóborló kutya gazdája ellen eljárás indulhat, ami pénzbírságot is eredményezhet, a kormányhivatal ilyen szabálysértési ügyben a lehető legszigorúbban jár el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

állat

háziállat

eb