Kiderült, mennyien vették eddig igénybe a babaváró hitelt és a falusi csokot

MTI   
  Megosztom
Kiderült, mennyien vették eddig igénybe a babaváró hitelt és a falusi csokot

Eddig közel 14 ezer család vette igénybe a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását, az első hetek igazolták a várakozásokat, "nagyon szólt" a program - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjújában.

Minden, amit a babaváró hitelről tudni kell: lakossági roadshow az új állami családtámogatásokról Szegeden, Pécsen és további vidéki nagyvárosokban. Mindenkit várunk!

Novák Katalin mérföldkőnek nevezte a magyar családtámogatás történetében a családvédelmi akciótervet. "Még nagyobb fordulatszámra kapcsoltunk a családok segítése terén" - fogalmazott, hozzátéve: gondolták, hogy nagy lesz az érdeklődés, hiszen kit ne mozgatna meg tízmillió forint, egy új autó vagy lakás lehetősége, vagy akár az, hogy csökkenhetnek a család hitelterhei.

Az új, tízmillió forintos babaváró támogatásról szólva az államtitkár közölte: az esetek nagy számában ezt az igénylők otthonteremtésre használják fel, ami nemcsak lakásvásárlást, hanem a meglévő lakás korszerűsítését, bővítését is jelentheti. Nem reprezentatív felmérésük szerint az igénylők egy része hitelkiváltásra veszi igénybe a támogatást, van aki autót vásárol belőle, de megtakarításra is felhasználják az összeget.

Sok fiatal pár ezzel a támogatással lesz "képes saját lábra állni. Ez is lenne a cél: segíteni az önálló életkezdést" - mutatott rá Novák Katalin.

A jelzáloghitel-elengedés lehetőségével eddig 3100-an éltek. A Magyar Államkincstár adatai szerint az indulás óta már hétezer autóvásárlási támogatáskérelmet rögzítettek, és jellemzően a maximális, 2,5 millió forint összeget igénylik - mondta el Novák Katalin.

Kitért arra is, hogy a jövő évi költségvetésben a családtámogatásra csaknem 2,5-szer annyi pénz jut mint a tíz évvel ezelőtti baloldali kormány idején. Jövőre 2228 milliárd forintot különítettek el a családok támogatására, 2010-ben a célra 960 milliárd forint állt rendelkezésre - mondta az államtitkár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

otthon

otthonteremtés

csok

családvédelmi akcióterv

falusi csok

novák katalin

program

babaváró hitel