Roham indult az Auchanba, Lidlbe, Sparba: vége, készlet erejéig tart a gigaakció

HelloVidék   
  Megosztom
Roham indult az Auchanba, Lidlbe, Sparba: vége, készlet erejéig tart a gigaakció

Szeptember 2-án, azaz holnapután kezdetét veszi a 2019/20-as tanév. Ez az időszak rendkívül megterheli a családok pénztárcáját. Aki viszont élelmes, kifoghatja a legjobb akciókat. Sőt, épp az utolsó pillanatban lehet lecsapni sokszor a legjobb ajánlatokra. A HelloVidék szétnézett a magyar áruházláncoknál mi, és mennyiért kapható.

Nincs mese, elindult a végső visszaszámlálás, szeptember 2-án, azaz holnapután kezdetét veszi a 2019/20-as tanév. Na persze ezt a legtöbb gyereknek, és szüleiknek mondanunk sem kell, mindig akadnak persze olyanok, akik az utolsó utáni pillanatra hagyják a felkészülést. Te is ilyen vagy? Nos, nincs veszve semmi, ha még ezen a hétvégén szereznéd be a különböző kellékeket, még bőven van rá lehetőséged. Sőt, olykor ilyenkor lehet kifogni a legjobb akciókat is.

Nem olcsó mulatság az iskolakezdés

Noha bizonyos fokú anyagi könnyebbséget jelenthet a családok számára, hogy a törvény szerint a 2019/20-as tanévben a köznevelési intézmények 1-9. évfolyamos tanulók számára térítésmentesen biztosítják a tankönyveket, ugyanakkor egy általános iskolás gyermek iskolakezdése spórolósan is 10-15 ezer forintba kerül. És akkor az egyéb kiegészítőkről, például ruházat, elektronikai eszközök, bútorok még nem is beszéltünk. Utóbbiakkal együtt meghaladhatja az összeg 100 ezer forintot is, arról nem is beszélve, hogy az árak rendkívül széles skálán mozognak. Részletesebben erről ebben a cikkünkben írtunk.

Többségük persze majd szeptember 2. után, viszont akkor már bajos lehet az elérhető készlet. És a leértékelt árukért ma már nem kell kilométereket utazni, már a sarki diszkontokban is remek lehetőség nyílik az iskolakezdésre való felkészülésre. Mint az a Pénzcentrum nemrég megjelent cikkéből kiderült, idén a szükséges eszközök terén legnagyobb arzenállal az Auchan és a Spar/Inerspar üzletek rendelkeznek (bár boltonként eltérő a termékszortiment), de nem sokkal maradnak le tőlük a diszkontláncok sem. A lakossági pénzügyekkel foglalkozó hírportál körképe szerint például egy 50 tételből álló listáról 28-at sikerült kipipálniuk az Aldi üzleteiben.

Friss iskolakezdési akciók a magyar boltokban

Hogy kiderítsük, a héten mit lehet elcsípni a hazai áruházláncoknál, a HelloVidék hazai láncok akciós újságjait listázó aloldalához fordultunk. Érdekesség, hogy a kifejezetten iskolakezdésre készített kiadványok mellett most a heti szórólapokban is fontos szerepet kap az iskolakezdés, több lánc is különféle csemegékkel hívja fel a szülők figyelmét az első tanítási napra. Az Intersparban például egy uzsonnásdoboz (Verdák 3) 699 forintba kerül, és ha rakunk bele üdítőt és némi ropogtatni valót, akkor is megvagyunk 1000 forintból. Összehasonlításként, az Auchannál 439 forintért is van már uzsonnásdoboz, míg a Lidl tematikus újságja 799 forintos ételtartó doboz variációt listáz. Na, de nézzük áruházlánconként, milyen áron lehet beszerezni a különféle tanszereket az utolsó pillanatban:

  • Aldi: A diszkontlánc tematikus akciós újságjának címlapján a filléres (A5-ös méret, 33 Ft/db) füzetek mellett a Vízfestékkészlet kapott helyet, utóbbiért 799 forintot kérnek. Fellapozva a kiadvány persze az iskolaszerek egész tárháza tárul elénk: akad a felhozatalban töltött tolltartó 1699 forintért, körzőkészlet szintén 1699 forintért, és 10 darabos, 599 forintér kínált füzetborító-készlet is. Az árak tetejét a diszkontlánc kínálatában az elektronikai eszközök adják, van a kínálatban notebook 149990 forintért, tablet 39990 forintért, vagy épp laminálókészlet (azt mondjuk nem tudjuk, mire kellhet egy ilyen egy iskolásnak) 6499 forintért. Kíváncsi vagy, milyen akciók vannak még az Aldi boltjaiban? Nézd meg az iskolakezdésre kiadott szórólapjukat!
  • Auchan: Az Auchan háza-táján is minden az iskolakezdésről szól ezen a héten. Az akciós kiadványuk tanúsága szerint színes borítóval ellátott spirálfüzetet már 379 forinttól (A5-ös méret; az A4-es 479 Ft/db) kaphatnak a családok; míg a 40 lapot tartalmazó rajzlap tömbért 499 forintot kérnek. Körzőszett már 1290 forintért van a hiper polcain, de a fém tolómérős változat már 2290-et kóstál. A 3 db-os Rotring radírkészlet 459 forint, mint a márka nyomósirónja 999 forintos darabáron szerezhető be, természetesen többféle színben. Iskolatáskákat 3390 forinttól kínál a hiper, míg a 12 darabos színesceruza készlet 799 forint, a 24 darabos pedig 1190 forintos árcédulát kapott. Az áruházlánc emellett felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy gyűjtést rendeztek a rászorulóknak, mint írják, „vásárolj eggyel több iskolaszert, és add leáruházunk gyűjtópontján 08.01-09.11. között, és mi eljuttatjuk a nagycsaládosoknak!” További akciókért lapozd fel az Auchan akciós újságját!
  • Interspar, Spar: Egy rugóra jár az Interspar és az Aldi agya, legalábbis nagyon hasonló promószöveggel jöttek ki az iskolakezdésre, előbbi a „Vigyázz, kész, suli!” címszavakkal látta el tematikus akciós újságját. Az Interspar nyitóoldalán amúgy már 6999 forintért találunk hátizsákot, 69 forintért spirál- vagy harmóniafüzetet, 2299-ért pedig herlitz tolltartót (mármint az alap verziót, mert az Airgo smiley változat - bármi is legyen az – már 3399 Ft). Fellapozva a kiadványt pedig még bővebb a választék, iskolatáskákból és tolltartókból például 2-2 oldalnyi termékből válogathatnak a szülők, de van egy oldalnyi Ars Una márkájú táska-tolltartó-kulacs-füzetcímke szett is 15999 forinttól 22499 forintig. A kiadványban ráadásul kiszúrtuk, hogy a lánc arra is gondolt, hogy már sokan nem készpénzben kapják a zsebpénzüket, van ugyanis az akciós felhozatalban a bérlettartó mellett bankkártyatartó is.Ha érdekel, mivel készült még a Spar csoport az iskolakezdésre, nézd át az aktuális akciós ajánlataikat!
  • Lidl: A Lidl, „Vigyázz, kész… sulistart!” címen futó tematikus kiadványának címlapján 1699 forintért hirdetik a töltött tolltartót: van benne 14 db filctoll, 8 db színes- és 2 db grafit ceruza, hegyező, radír, vonalzók, golyóstoll, órarend, és még névkártya is. Ergonomikus iskolatáskát a diszkontláncnál 4999 forint helyett 3999 forintért lehet kapni, a füzetek ára pedig 33 forintról indul. Körzőkészlet 999 forintért kapható, ragasztókészletet pedig 599 forintért, ecsetkészletet 499 forintért, míg festékkészletet 799 forintért lehet vásárolni. De még több fokozatban (magasság, dőlésszög) állítható íróasztal is van a diszkontláncnál 29999 forintért. De akad még bőven akció a Lidl-nél, ha kíváncsi vagy, lapozd fel az akciós újságjukat!
  • Tesco: Nem aprózza el a kedvezményeket a Tesco ezen a héten: az akciós újság nyitóoldalán hirdeti, hogy csütörtöktől vasárnapig 30 százalékos kedvezményt adnak számos színezőeszközre, 50 százalékot pedig hátizsákokra és iskolatáskákra. Számológépet már lehet kapni 899 forintért (18%-os kedvezménnyel), a 12 színből álló vízfesték pedig mindössze 99 forint, azaz színenként 8,25 forint. A 10 darabos Faber Castell filctollkészlet, most 32 százalékos diszkonttal 999 forint, míg ugyanez a márka 12 darabos zsírkrétakészlete 829 forint (30% kedvezménnyel). Mindössze 49 forintra vitték le (37 százalékos akció) 20 grammos Tesco ragasztót, radírt pedig már találunk az hipermarket boltjaiban 179 forintért. Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az akciós kiadvány termékei nem minden boltjukban érhető el, a konkrét listáról magában a Tesco akciós újságjában lehet tájékozódni.

Ha kíváncsi vagy, milyen iskolakezdési akciókkal készült idén a többi áruhálánc, például a Praktiker, vagy a KIKA, keresd fel a HelloVidék hazai láncok akciós újságjait listázó aloldalát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

iskolakezdés

tanszer

tanszercsomag

írószer

füzet

iskolatáska

tanév

tanévkezdés

akciók

iskolakezdési akciók

aldi

lidl

tesco

auchan

spar

interspar