Karácsonyi adományt kapnak a kisvárdai lakosok: összesen 16,5 millió forintot osztanak ki a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Karácsonyi adományt kapnak a kisvárdai lakosok: összesen 16,5 millió forintot osztanak ki a városban

Évek óta hagyomány, hogy Kisvárda képviselő-testülete karácsony előtt támogatásban részesíti a 65 év feletti, állandó lakosú kisvárdai nyugdíjasokat, a három vagy annál több gyermeket nevelő nagycsaládosokat, illetve a kisvárdai vakokat és gyengénlátókat – olvasható a város honlapján.

A szociális ellátások iránti igény évről évre nő, a jelenlegi pandémiás időszak pedig sokaknak különösen nehéz Kisvárdán. Tapasztalataink szerint a karácsony előtt nyújtott támogatás úgy a 65 év felettiek, mind a nagycsaládosok körében nagy népszerűségnek örvend

- nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki ebben az évben is előterjesztést nyújtott be a testületnek, hogy az idén is megőrizzék a sokéves hagyományt. Ennek alapján, Kisvárda Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az érintetteknek fejenként, 5000 Ft támogatást szavazott meg.

Ezekben a napokban Kisvárdán összesen 3312 idős, nagycsaládos vagy vak,-és gyengén látó otthonába érkezik meg az önkormányzati támogatás, melyet az eddigi évekhez hasonlóan, önkormányzatunk munkatársai személyesen adják át az érintetteknek

- tájékoztatott Leleszi Tibor.

A karácsonyi adományt november 26-tól december 11-ig hordják az önkormányzati dolgozók, leginkább hétvégén, mivel a tapasztalatok szerint akkor mindenkit otthon találnak. Ha mégsem így lenne, akkor a postaládába bedobva hagynak egy értesítőt és egy meghatalmazást is. Ez utóbbit arra az esetre, ha valaki egészsége, vagy más okból kifolyólag nem tudja személyesen átvenni a neki járó összeget.

Az értesítésekkel – és ha szükséges a meghatalmazásokkal – december 14-től 18-ig lehet átvenni a támogatást a Polgármesteri Hivatal pénztárában. Amennyiben az érintettek a meghatározott időig nem veszik át a pénzösszeget, arra majd 2021. januárjában is sor kerülhet.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kisvárda

szabolcs

szabolcs-szatmár-bereg megye

karácsony

adomány