Karácsonyi adományt kapnak a kisvárdai lakosok: összesen 16,5 millió forintot osztanak ki a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Karácsonyi adományt kapnak a kisvárdai lakosok: összesen 16,5 millió forintot osztanak ki a városban

Évek óta hagyomány, hogy Kisvárda képviselő-testülete karácsony előtt támogatásban részesíti a 65 év feletti, állandó lakosú kisvárdai nyugdíjasokat, a három vagy annál több gyermeket nevelő nagycsaládosokat, illetve a kisvárdai vakokat és gyengénlátókat – olvasható a város honlapján.

A szociális ellátások iránti igény évről évre nő, a jelenlegi pandémiás időszak pedig sokaknak különösen nehéz Kisvárdán. Tapasztalataink szerint a karácsony előtt nyújtott támogatás úgy a 65 év felettiek, mind a nagycsaládosok körében nagy népszerűségnek örvend

- nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki ebben az évben is előterjesztést nyújtott be a testületnek, hogy az idén is megőrizzék a sokéves hagyományt. Ennek alapján, Kisvárda Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az érintetteknek fejenként, 5000 Ft támogatást szavazott meg.

Ezekben a napokban Kisvárdán összesen 3312 idős, nagycsaládos vagy vak,-és gyengén látó otthonába érkezik meg az önkormányzati támogatás, melyet az eddigi évekhez hasonlóan, önkormányzatunk munkatársai személyesen adják át az érintetteknek

- tájékoztatott Leleszi Tibor.

A karácsonyi adományt november 26-tól december 11-ig hordják az önkormányzati dolgozók, leginkább hétvégén, mivel a tapasztalatok szerint akkor mindenkit otthon találnak. Ha mégsem így lenne, akkor a postaládába bedobva hagynak egy értesítőt és egy meghatalmazást is. Ez utóbbit arra az esetre, ha valaki egészsége, vagy más okból kifolyólag nem tudja személyesen átvenni a neki járó összeget.

Az értesítésekkel – és ha szükséges a meghatalmazásokkal – december 14-től 18-ig lehet átvenni a támogatást a Polgármesteri Hivatal pénztárában. Amennyiben az érintettek a meghatározott időig nem veszik át a pénzösszeget, arra majd 2021. januárjában is sor kerülhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kisvárda

szabolcs

szabolcs-szatmár-bereg megye

karácsony

adomány