Falusi csok: bővült a támogatott települések listája, itt vannak a tudnivalók

HelloVidék   
  Megosztom
Falusi csok: bővült a támogatott települések listája, itt vannak a tudnivalók

A mostani bővítésnek köszönhetően már 2678 településen érhető el a támogatás. A HelloVidék adatbázisában számos hasznos információ is olvasható az érintett településekről.

Korábban mi is írtunk arról, hogy január elsejével módosult azoknak a településeknek a listája, ahol igényelhető a falusi csok. A kormány döntése után 2021 elejétől valamennyi hatszáz fő lakosságszám alatti településen elérhető a falusi csok, ezen kívül minden olyan hatszáz és két és fél ezer lélekszám közötti faluban igénybe lehet venni a támogatást, amelyen nem, vagy csak mérsékelt népességnövekedést tapasztaltak.

Az 5000 lakosnál kisebb kistelepülésekre, tanyákra kiterjedő falusi családi otthonteremtési kedvezmény az egygyermekes családok esetében 600 ezer forint, a kétgyermekes családoknál 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családoknál pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít nem csak új, hanem használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A támogatás fele fordítható vásárlásra, a fennmaradó rész bővítésre, korszerűsítésre.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos januárban azt közölte, hogy a vidéki otthonteremtést segítő falusi csok keretében a vissza nem térítendő támogatást csaknem 16 ezer, kistelepülésen élő vagy falura költöző család igényelte, több mint 83 milliárd forint értékben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi csok

támogatás

kistelepülés

falu

tanya

falusi családi otthonteremtési kedvezmény