Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elárulta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték vasárnap délután. Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni a gyermeket. Később a testvérét is holtan találták meg a vízben.

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke Alsóbélapátfalváról jelentkezett be a Heti Napló műsorába. Elmondta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték a tóban vasárnap délután.

Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni a gyermeket.Testvérét négy hajóval és szonárokkal kutatták, de már csak a holttestét találták meg a vízben. Bagyó Sándor elmondta, hogy a gyerekek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a déli part is nagyon veszélyes, épp hosszú métereken át tartó sekélysége miatt, ami megtévesztheti a nyaralókat. Ugyanis a kijelölt fürdőhelyeknél is előfordul, hogy bentebb haladva váratlanul jön egy "marás" - a helyiek hívják így - vagyis hirtelen egy árok húzódik a víz mélyén, ami után mélyül a tó.

A vízimentő kihangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak bólyákkal lehetne kijelölniük ezeket a helyeket, mert sok fürdőző hal meg évente a hamis biztonságérzet miatt, és jó lenne, ha ezt elkerülhetnénk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

balaton

vízbefulladás

gyermekek

vízimentők magyarországi szakszolgálata

bagyó sándor