Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elárulta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték vasárnap délután. Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni a gyermeket. Később a testvérét is holtan találták meg a vízben.

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke Alsóbélapátfalváról jelentkezett be a Heti Napló műsorába. Elmondta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték a tóban vasárnap délután.

Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni a gyermeket.Testvérét négy hajóval és szonárokkal kutatták, de már csak a holttestét találták meg a vízben. Bagyó Sándor elmondta, hogy a gyerekek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a déli part is nagyon veszélyes, épp hosszú métereken át tartó sekélysége miatt, ami megtévesztheti a nyaralókat. Ugyanis a kijelölt fürdőhelyeknél is előfordul, hogy bentebb haladva váratlanul jön egy "marás" - a helyiek hívják így - vagyis hirtelen egy árok húzódik a víz mélyén, ami után mélyül a tó.

A vízimentő kihangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak bólyákkal lehetne kijelölniük ezeket a helyeket, mert sok fürdőző hal meg évente a hamis biztonságérzet miatt, és jó lenne, ha ezt elkerülhetnénk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

balaton

vízbefulladás

gyermekek

vízimentők magyarországi szakszolgálata

bagyó sándor