Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elárulta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték vasárnap délután. Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni a gyermeket. Később a testvérét is holtan találták meg a vízben.

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke Alsóbélapátfalváról jelentkezett be a Heti Napló műsorába. Elmondta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték a tóban vasárnap délután.

Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni a gyermeket.Testvérét négy hajóval és szonárokkal kutatták, de már csak a holttestét találták meg a vízben. Bagyó Sándor elmondta, hogy a gyerekek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a déli part is nagyon veszélyes, épp hosszú métereken át tartó sekélysége miatt, ami megtévesztheti a nyaralókat. Ugyanis a kijelölt fürdőhelyeknél is előfordul, hogy bentebb haladva váratlanul jön egy "marás" - a helyiek hívják így - vagyis hirtelen egy árok húzódik a víz mélyén, ami után mélyül a tó.

A vízimentő kihangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak bólyákkal lehetne kijelölniük ezeket a helyeket, mert sok fürdőző hal meg évente a hamis biztonságérzet miatt, és jó lenne, ha ezt elkerülhetnénk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

balaton

vízbefulladás

gyermekek

vízimentők magyarországi szakszolgálata

bagyó sándor