Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia történt a hétvégén: egy testvérpár veszett oda a Balatonban

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elárulta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték vasárnap délután. Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni a gyermeket. Később a testvérét is holtan találták meg a vízben.

Szörnyű tragédiával végződött egy háromgyerekes család nyaralása a Balatonnál. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke Alsóbélapátfalváról jelentkezett be a Heti Napló műsorába. Elmondta, hogy egy háromgyermekes család két kiskorú gyermekét keresték a tóban vasárnap délután.

Egyiküket korábban egy segítő megtalálta, de hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni a gyermeket.Testvérét négy hajóval és szonárokkal kutatták, de már csak a holttestét találták meg a vízben. Bagyó Sándor elmondta, hogy a gyerekek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a déli part is nagyon veszélyes, épp hosszú métereken át tartó sekélysége miatt, ami megtévesztheti a nyaralókat. Ugyanis a kijelölt fürdőhelyeknél is előfordul, hogy bentebb haladva váratlanul jön egy "marás" - a helyiek hívják így - vagyis hirtelen egy árok húzódik a víz mélyén, ami után mélyül a tó.

A vízimentő kihangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak bólyákkal lehetne kijelölniük ezeket a helyeket, mert sok fürdőző hal meg évente a hamis biztonságérzet miatt, és jó lenne, ha ezt elkerülhetnénk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

balaton

vízbefulladás

gyermekek

vízimentők magyarországi szakszolgálata

bagyó sándor