Őrület: ennyibe kerül 2023-ban ez az ősi magyar kutyafajta

MTI   
  Megosztom
Őrület: ennyibe kerül 2023-ban ez az ősi magyar kutyafajta

Kuvaszkölyköket adott át az Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ) az Agrárminisztérium Dunakeszin. Az Igazságügyi Minisztérium állatvédelemért felelős kormánybiztosi titkársága pedig arról számolt be, hogy a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány stratégiai partnerségi megállapodást kötött az OPSZ-szel.

Az Agrárminisztérium közleményében idézte V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztost, aki a három kuvaszkölyök szerdai átadásakor azt mondta: fel kell hívni a figyelmet a kuvaszokra, ismertté kell tenni ezt a kutyafajtát, mert azt szeretnék, ha minél többen magyar kutyafajtát választanának házi kedvencként. Hozzátette: az agrártárca célja, hogy ezek a kutyafajták szeretettek, kedveltek legyenek. A kutyák megvásárláshoz és kiképzéséhez a tárca 2 millió forinttal járult hozzá.

KATT! Kihalás szélén az ősi magyar kutyafajták: megmenekülhet a hírességek kedvence?

V. Németh Zsolt kitért arra: a minisztérium több ponton is kapcsolódik ehhez az ágazathoz. Mint tenyésztési hatóság, jóváhagyja a tenyésztési programokat, emellett a génmegőrzési stratégia végrehajtásáért is felelős. A harmadik kapcsolódás pedig a hungarikumok ügye. "Amikor magyar nemzeti értékekről beszélünk, akkor nemcsak az érinthetetlen, üvegbúra alatt őrzött tárgyakra (...) gondolunk, hanem a magyar életmód védelmére is" - mondta.

Beszámolt a kuvaszkölykök átadásáról az Igazságügyi Minisztérium állatvédelemért felelős kormánybiztosi titkársága is, egyúttal tudatta az MTI-vel, hogy a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány az Országos Polgárőr Szövetséggel szakmai célokból stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kölcsönös kapcsolatból adódó előnyök és lehetőségek céltudatosabb érvényesítésére, az állatvédelem és a bűnmegelőzés kapcsolatának elmélyítésére, az állatvédelmi ismeretterjesztés hatékonyságának javítására, valamint a felelős állattartás népszerűsítésére.

Az MTI-hez ugyancsak csütörtökön eljuttatott közleményükben az együttműködésben részt vevők közös céljának nevezték, hogy a környezet és az állatok védelmét szolgáló tevékenységet a polgárőr egyesületek is hatékonyan elláthassák. További céljuk olyan országos kampányok, projektek kidolgozása és lebonyolítása, amelyek az állatvédelmi tevékenységet szolgálják - írták.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány többi között oktatási anyagokat készít és oktatási programlehetőséget biztosít a polgárőr szervezeteknek, valamint koordinálja a polgárőr egyesületek és állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek együttműködését. Az Országos Polgárőr Szövetség az általa szervezett továbbképzési programokon kiemelt figyelmet fordít az állatok védelmének népszerűsítésére, elősegíti a felelős állattartás népszerűsítését és javaslatot tesz a bűnmegelőzési és bűnfelderítési tevékenység hatékonyságát támogató fejlesztési lehetőségekre - ismertették a megállapodást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kutya

kutyafajta

kutyafajták

kuvasz

kuvaszállomány

polgárőrség