Belehalt betegségébe a félrekezelt magyar fiatalember: hatósági eljárás indult a vidéki kórház ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Belehalt betegségébe a félrekezelt magyar fiatalember: hatósági eljárás indult a vidéki kórház ellen

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata szakmailag elfogadhatatlannak találta V. Barnabás ellátását, aki a májusban hunyt el a gyöngyösi kórházban. A húszas éveiben járó fiatalembernek súlyos szívpanaszai voltak, melyeket a jelek szerint a kórház figyelmen kívül hagyott.

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány ismertette, hogy Barnabás márciusban kereste fel először a gyöngyösi kórházat, mert köhögött és mellkasi fájdalmai voltak – pár nappal később már olyan rosszul volt, hogy be is kellett feküdnie a belgyógyászatra. Bár már az első vizsgálatok során világossá vált, hogy szívproblémái voltak, erre irányuló kezelés vagy további kivizsgálás szinte egyáltalán nem történt – derült ki az orvosi dokumentumokból.

A gyógyszerek csak rontottak szívproblémáján

Pszichiátriai szereket és nyugtatót viszont bőségesen kapott, amelyek csak tovább rontottak ismert szívproblémáján. Barnabásnak három napon át erős tudatmódosító szert adtak még azután is, hogy intubálniuk kellett, és lélegeztetőgépre került. Május elején a fiatalember teste végül feladta a harcot, megállt a szíve.

Többek között a szakmai irányelvek megszegésének gyanúja miatt az NNK hatósági eljárást indított a gyöngyösi kórház ellen.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyöngyös

gyöngyösi kórház

haláleset

betegség

betegségek

diagnózis

család