Belehalt betegségébe a félrekezelt magyar fiatalember: hatósági eljárás indult a vidéki kórház ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Belehalt betegségébe a félrekezelt magyar fiatalember: hatósági eljárás indult a vidéki kórház ellen

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata szakmailag elfogadhatatlannak találta V. Barnabás ellátását, aki a májusban hunyt el a gyöngyösi kórházban. A húszas éveiben járó fiatalembernek súlyos szívpanaszai voltak, melyeket a jelek szerint a kórház figyelmen kívül hagyott.

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány ismertette, hogy Barnabás márciusban kereste fel először a gyöngyösi kórházat, mert köhögött és mellkasi fájdalmai voltak – pár nappal később már olyan rosszul volt, hogy be is kellett feküdnie a belgyógyászatra. Bár már az első vizsgálatok során világossá vált, hogy szívproblémái voltak, erre irányuló kezelés vagy további kivizsgálás szinte egyáltalán nem történt – derült ki az orvosi dokumentumokból.

A gyógyszerek csak rontottak szívproblémáján

Pszichiátriai szereket és nyugtatót viszont bőségesen kapott, amelyek csak tovább rontottak ismert szívproblémáján. Barnabásnak három napon át erős tudatmódosító szert adtak még azután is, hogy intubálniuk kellett, és lélegeztetőgépre került. Május elején a fiatalember teste végül feladta a harcot, megállt a szíve.

Többek között a szakmai irányelvek megszegésének gyanúja miatt az NNK hatósági eljárást indított a gyöngyösi kórház ellen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyöngyös

gyöngyösi kórház

haláleset

betegség

betegségek

diagnózis

család