Egy halom pénz üti a markát a vidéki egyetemistáknak: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Egy halom pénz üti a markát a vidéki egyetemistáknak: itt vannak a részletek

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

Rekordszámú hallgató kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen, amely minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a fiatalok sikerrel vegyék az akadályokat. A fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően jelentős segítséget kapnak tanulmányaikhoz a kormányrendelet értelmében kedvezményezettnek minősülő járásból vagy átmenetileg kedvezményezett településről érkező egyetemisták.

Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló Gólya ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadásán dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke a nyertesekhez fordulva elmondta: fontos, hogy legyen kellő motivációjuk a tanuláshoz, de emellett a leglényegesebb, hogy mindenki próbálja meg megtalálni önmagát.

A Széchenyi István Egyetem ehhez számtalan lehetőséget kínál, többek közt a sportban, projektmunkákban, kutatásokban, a világ elitjéhez tartozó hallgatói csapatokban vagy akár egy saját ötlet vállalkozássá fejlesztésében teljesedhetnek ki. Intézményünk arra is kitűnő lehetőséget nyújt, hogy több tevékenységbe is belekóstoljanak, így jó eséllyel találják meg a saját útjukat

– emelte ki.

Megjegyezte: nagy öröm, hogy a díjazottak az ország minden tájáról érkeztek Győr-Moson-Soprontól egészen Szabolcs-Szatmár-Beregig, Somogytól Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéig. Hozzátette, az ösztöndíj a fiatalok lakhatását is jelentősen segíti.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

ösztöndíj

széchenyi istván egyetem