Egy halom pénz üti a markát a vidéki egyetemistáknak: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Egy halom pénz üti a markát a vidéki egyetemistáknak: itt vannak a részletek

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

Rekordszámú hallgató kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen, amely minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a fiatalok sikerrel vegyék az akadályokat. A fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően jelentős segítséget kapnak tanulmányaikhoz a kormányrendelet értelmében kedvezményezettnek minősülő járásból vagy átmenetileg kedvezményezett településről érkező egyetemisták.

Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló Gólya ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadásán dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke a nyertesekhez fordulva elmondta: fontos, hogy legyen kellő motivációjuk a tanuláshoz, de emellett a leglényegesebb, hogy mindenki próbálja meg megtalálni önmagát.

A Széchenyi István Egyetem ehhez számtalan lehetőséget kínál, többek közt a sportban, projektmunkákban, kutatásokban, a világ elitjéhez tartozó hallgatói csapatokban vagy akár egy saját ötlet vállalkozássá fejlesztésében teljesedhetnek ki. Intézményünk arra is kitűnő lehetőséget nyújt, hogy több tevékenységbe is belekóstoljanak, így jó eséllyel találják meg a saját útjukat

– emelte ki.

Megjegyezte: nagy öröm, hogy a díjazottak az ország minden tájáról érkeztek Győr-Moson-Soprontól egészen Szabolcs-Szatmár-Beregig, Somogytól Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéig. Hozzátette, az ösztöndíj a fiatalok lakhatását is jelentősen segíti.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

ösztöndíj

széchenyi istván egyetem