Váratlan bejelentés: mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Váratlan bejelentés: mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Nagyon úgy tűnik, hogy Tuzson Bence helyreigazította délelőtti posztját és egyelőre mégsem lesz ingyenes a jogosítvány megszerzése a magyar középiskolásoknak – számolt be róla a Pénzcentrum. A miniszter délután azt közölte, hogy a korábbi bejelentéssel ellentétben a KRESZ lesz része a középiskolai tananyagnak és csak pilot jelleggel indítják el a gyakorlat ingyenessé tételét.

2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak – írta Tuzson Bence igazságügyi miniszter csütörtök délelőtt egy Facebook posztban. Mint kiemelte: ebbe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is.

Egy délutáni posztban azonban már mást ír:

2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is. A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük.

A korrekció szerint tehát csak pilot jelleggel vezetik be az újítást, és hogy mikor lesz teljesen ingyenes, azt egyelőre még nem lehet tudni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

jogosítvány

vezetés

ingyenes

középiskolások

család