Váratlan bejelentés: mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Váratlan bejelentés: mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Nagyon úgy tűnik, hogy Tuzson Bence helyreigazította délelőtti posztját és egyelőre mégsem lesz ingyenes a jogosítvány megszerzése a magyar középiskolásoknak – számolt be róla a Pénzcentrum. A miniszter délután azt közölte, hogy a korábbi bejelentéssel ellentétben a KRESZ lesz része a középiskolai tananyagnak és csak pilot jelleggel indítják el a gyakorlat ingyenessé tételét.

2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak – írta Tuzson Bence igazságügyi miniszter csütörtök délelőtt egy Facebook posztban. Mint kiemelte: ebbe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is.

Egy délutáni posztban azonban már mást ír:

2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is. A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük.

A korrekció szerint tehát csak pilot jelleggel vezetik be az újítást, és hogy mikor lesz teljesen ingyenes, azt egyelőre még nem lehet tudni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

jogosítvány

vezetés

ingyenes

középiskolások

család