Mészárlásra készült: 18. születésnapján akart gyilkolni a miskolci diák

HelloVidék   
  Megosztom
Mészárlásra készült: 18. születésnapján akart gyilkolni a miskolci diák

Megvárta volna a 18. születésnapját, azután vitte volna véghez az iskolai mészárlást a miskolci diák, akit két és fél évre javítóintézetbe küldene az ügyészég - közölte az RTL Híradó.

Mint írják, az akkor még 17 éves fiút tavaly tavasszal fogták el a terrorelhárítók egy miskolci lakótelepen. Egy külföldi titkosszolgálat értesítette a hatóságokat, hogy a fiú chatüzenetekben iskolai vérengzésről ír. A szerdai előkészítő ülésen a fiú lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt a bíró azonban nem fogadta el. A fiú ügyvédje szerint azért, mert vizsgálni akarják, hogy később veszélyes lesz-e a társadalomra. A most 18 éves fiút emberölés előkészületével vádolja az ügyészség.

29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök. De több tantermet veszek célba, egy elsőst és egy nyolcadikost, szóval, ha szerencsés vagyok, akár ötvenet is megölhetek

– ismertette az egyik üzenet tartalmát az ügyész.

A törvényszék tisztán szeretne látni nemcsak abban a tekintetben, hogy mi a cselekmény története ennek az ügynek, hanem különösképpen a vádlott személyiségét illetően, és azt illetően, hogy szabadlábon való életvitel esetén mennyire lehet veszélyes vagy veszélytelen a társadalomra

– mondta Lichy József ügyvéd.

A fiú eddig 1 év 3 hónapot töltött javítóintézetben. A tárgyalás szeptemberben kezdődik, addig nem engedik ki onnan.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

iskolai mészárlás

miskolci diák