Vádat emeltek az orvost megvesztegető anya és lánya ellen: ennyit fizettek a műtét előre hozataláért

HelloVidék   
  Megosztom
Vádat emeltek az orvost megvesztegető anya és lánya ellen: ennyit fizettek a műtét előre hozataláért

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi és két nő ellen vesztegetés miatt. Az orvos az ütemezett műtét időpontját a vádlottak által átadott 100.000 forint ellenében előbbre sorolta – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint 2022. nyarán a férfi adjunktusként dolgozott egy miskolci kórházban. A nők hozzátartozók - anya és leánya -, a leány gyermekének orrmandula műtétre volt szüksége. Az anya kereste meg az orvost szakambulanciájának rendelőjében és annak érdekében, hogy az ütemezett műtétet hamarabb végezzék el, a kórház folyosóján 100.000 forintot adott át.

Ismételten elfogadta a pénzt

A műtét után az anya többször eredménytelenül kereste az orvost, így az anyját, azaz a gyermek nagyszülőjét további 100.000 forint átadásával bízta meg, amelyet az orvos ismételten elfogadott, így összesen 200.000 forintot vett át. Az eljárás során azt nem lehetett megállapítani, hogy a műtét előrehozatalára orvosilag indokolatlanul került volna sor.

2022 évben a havi minimálbér bruttó 200.000 forint volt, így az elfogadható ajándéktárgy értéke, azaz a hálapénz 10.000 forintot nem haladhatott meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak közül tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben az orvossal és a műtött gyermek édesanyjával szemben pénzbüntetést, míg a nagyszülővel szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hálapénz

orvos

kórház

műtét

család

vádemelés