Őrület: luxusautót és álomutazást nyerhetnek karácsonyra a magyar horgászok

MTI   
  Megosztom
Őrület: luxusautót és álomutazást nyerhetnek karácsonyra a magyar horgászok

2018. szeptember 1-től elindult a horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének opcionális folyamata. Maga a valós alapadat-felvételt és annak ellenőrzését több módon is biztosító, díjmentes horgász regisztráció a jogszabályi előírásoknak megfelelve 2019. január 1-jét követően már mindenkinek kötelezővé válik, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára pedig a jelenlegi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lép a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt.

Hamarosan kézbe vehető az új horgászokmány, sőt ha időben igényeljük, akkor a nagy nyereményjátékban Karácsonyra még nyerhetünk is vele.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) - eddigi legnagyobb vállalásaként - a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve már középtávon is számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a magyar horgászoknak, a Magyarországon horgászóknak és az őket kiszolgáló horgászszervezeteknek. E szolgáltatások kiemelt elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az egyértelmű jogosultsági azonosítás egyszerűsítéseként született meg korábban a kormányzati támogatású döntés a személyazonosító igazolványhoz hasonló formátumú plasztikkártya bevezetéséről.

A regisztrációs rendszer sikeresen elindult, s az elmúlt hetekben a bevezetés gyakorlati tapasztalatai is beépítésre kerültek a folyamatot támogató komplex informatikai programba és annak ügyviteli szabályozási folyamatába. A többlépcsős ellenőrzések, hitelesítések után mára elkészültek azok az alapadat-állományok, melyek segítségével az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. megkezdhette a kártyatestek megszemélyesítését is.

A terveknek megfelelően a több körben véglegesített, speciális kártyaformátum és a kapcsolódó műszaki követelményrendszer után elkészült a kártyakísérő-levél is, s külföldről megérkeztek azok az egyedi hologram fóliák is, melyek a gyártás végső szakaszában kerülnek a kártyatestre. A gyártási folyamat teljes felfutása után heti 20.000 db kártya lesz legyártható. A Magyar Posta Zrt. jóváhagyta az automatizált borítékolási-postázási folyamatot, s felkészült a horgászkártyát tartalmazó ajánlott küldemények ütemezett kézbesítésére.

A Magyar Horgászkártya minden esetben postai úton kerül kiküldésre a regisztráció során megadott kézbesítési címre, a befizetés lekönyvelését és a rögzített személyes adatok ellenőrzését követően, átlagosan 30-60 napon belül. Amennyiben a horgászkártya megszemélyesítéséhez szükséges személyes adatok tekintetében az adatok javítására, módosítására kell, hogy sor kerüljön, úgy a kézbesítési idő az ehhez szükséges időtartammal meghosszabbodik.

A regisztrációs pontokon, horgászszervezeteken túl természetesen a horgászoknak is a személyes érdeke, hogy a regisztrációk időben jobban eloszoljanak, így jelentősen csökkenjen az év eleji okmánykiadással járó munkacsúcs, számukra a sorban állás időtartama. Jelenleg napi 1500 körüli regisztráció kerül rögzítésre, ebből bő 600 online módon, otthonról történik, a jelentős többség viszont a regisztrációs pontokon. Ezen adatokból és azok eloszlásából jól látszik, hogy vannak aktív horgászszervezetek, akik megkeresik tagjaikat és felajánlják a segítségüket, s igen sokan élnek is a lehetőséggel, mert ezek a horgászegyesületek úgy is ösztönzik a helyszíni (offline) regisztrációt, hogy ők adják fel a csekket, sőt akár egyesületi kedvezményeket is felkínálnak. A MOHOSZ támogatja ezt az aktivitást, így a kiemelt, eddig jól teljesítő regisztrációs pontok napokon belül újabb informatikai eszköztámogatásra is számíthatnak.

A horgászok esetében pedig még három hétig él a nagy lehetőség, mivel az előrehozott regisztrációt a MOHOSZ azzal is támogatja, hogy a horgászok ösztönzésére a 2018. december 4-ig érvényesen regisztrálók és díjbefizetők között a nyereményadót is tartalmazóan

Fontos megjegyezni, hogy a nyereményjáték szabályzata alapján az is részt vesz a nyereménysorsoláson, aki a horgászkártyát e határnapig még nem kapja meg, de a regisztrációt és a kártyaigényléshez kapcsolt fizetési kötelezettséget sikeresen teljesítette!

A már az induláskor is számos vásárlási kedvezményt biztosító, beépített balesetbiztosítást is tartalmazó Magyar Horgászkártya első általános, rendszerszerű használatára a 2019. évi állami horgászjegyek kiváltása kapcsán kerül majd sor, s ezt követően a tervek szerint fokozatosan épülnek fel majd az új alkalmazások.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről, és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

halászat

kártya