Figyelmeztet a bükki füvesember: így kerülheted el a súlyos népbetegséget

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a bükki füvesember: így kerülheted el a súlyos népbetegséget

A Diabétesz Világnapján (november 14.) Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is a szívügyének tartja a cukorbetegekre való odafigyelést, így a cukorbetegség tüneteit enyhítő gyógynövényekre hívja fel a figyelmet.

Szabó Gyuri bácsi, a legendás bükki füvesember neve összeforrt a gyógynövényes gyógyítással. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett bükkszentkereszti természetgyógyász tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást. A Diabétesz Világnapja alkalmából Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember cukorbetegeknek szóló tanácsait osztjuk meg a Hello Vidék olvasóival.

„Csicsóka, málnalevél, szederlevél, kukoricabajusz, csalánlevél – ezek azok a gyógynövények, amelyeket megelőzésre és kezdődő cukorbetegségre is ajánl a népi gyógyászat. Sajnos hozzám is egyre többen fordulnak 2-es típusú cukorbetegséggel, ezért már az inzulinrezisztencia megjelenésekor is érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, hogy a cukorbaj kialakulását késleltessük vagy megelőzzük”

- mondta Szabó Gyuri bácsi, bükki füvesember.

Köztudott, hogy Gyuri bácsi első gyógyteakeveréke a cukorbetegeknek kifejlesztett Diabess-Györgytea volt, amely azóta nagy karriert futott be: 2006-ban gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezte az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

„Mindmáig ez az egyetlen ilyen minősítésű, cukorbetegség kezelésére ajánlható gyógyteakeverék, amelyet a népgyógyászati tapasztalatokra alapozva állítottunk össze. Rendszeres fogyasztása enyhíti, illetve megszünteti a kezdődő cukorbetegség számos kellemetlen melléktünetét (végtagzsibbadás, testsúlynövekedés, ill. csökkenés, neuropátia, stb.), és késlelteti a súlyos szövődmények kialakulását” – hangsúlyozta Gyuri bácsi. Természetesen azt is elárulta, hogy hogyan hatnak azok a gyógynövények, amelyeket ebben a teakeverékben is használ, íme, a lista:

  • Nagycsalán (Urtica dioica) vértisztító, vízhajtó, gyulladáscsökkentő, fokozza az anyagcserét. Cukorbetegség kezelésében a levéldrog vértisztító tulajdonságát használjuk.
  • A gyermekláncfű gyökér (Taraxaci radix) máj-és epeműködést serkentő, vizelethajtó, gyulladáscsökkentő hatású. Inulinja alcsonyabb glikémiás indexű fruktózra bomlik, amely lassan szívódik fel a tápcsatornából, így csökkenti a vércukor szintjét. Fontos szerepe van az érrendszeri szövődmények és a retinopátia megelőzésében.
  • Az orbáncfű (Hyperici herba) megszünteti az idegességgel járó pszichoszomatikus panaszokat. Immunerősítő, antibiotikus hatású, elősegíti a sejtek regenerálódását.
  • A fekete áfonya levele (Myrtilli folium) krómot tartalmaz, amely aktív szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, kiegyensúlyozza a nagyobb vércukor-ingadozásokat. Szabadgyökfogó hatása miatt kiemelkedő szerepet kap a szövődmények kivédésében.
  • A katángkóró gyökér (Cichorae radix) egyik legfontosabb hatóanyaga szintén az inulin, az egyik legalacsonyabb glikémiás indexű polifruktozán. Fontos szerepe van a májkárosodás megelőzésében, a méregtelenítésben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

cukorbetegség

hellovidék

gyógynövények

bükki füvesember