Megéri az erdőben barangolni: sok pénz van a csiga- és gombagyűjtésben!

HelloVidék   
  Megosztom
Megéri az erdőben barangolni: sok pénz van a csiga- és gombagyűjtésben!

A hobbigyűjtők konyhájára meglepően sok pénzt hozott a csiga- és a gombagyűjtés és más, nem védett termények begyűjtése – írja az Index.

A munka mellett, egyéni vállalkozóként - nem őstermelőként - gyűjtögetők bevételeit a két évvel ezelőtt bevezetett adószabály-módosítás is növelte: eszerint, amennyiben a begyűjtött terményt felvásárlónak adja tovább a magánszemély, csupán az összérték negyedéből kell levonni a 15 százalék SZJA-t, a többi legális jövedelem.

Mivel ebből a forrásból a módosítás két és fél éve alatt összesen 50 millió forint érkezett be a NAV-hoz, kikövetkeztethető, hogy ebben a 30 hónapban csaknem 1,3 milliárd forint landolt a termények hobbiszintű begyűjtőinél.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csiga

gomba

nav