Rengetegen kíváncsiak a magyarországi állatkertekre: jó évet zárnak idén

MTI   
  Megosztom
Rengetegen kíváncsiak a magyarországi állatkertekre: jó évet zárnak idén

Nagyon jó évet zárnak az idén a magyarországi állatkertek: december végéig összesen 3,5-4 millió vendéget regisztrálhatnak, ami 10-12 százalékos növekedés a korábbi évekhez képest - mondta Andréka György, a Magyar Állatkertek Szövetségének (MÁSZ) elnöke a csütörtöki Világgazdaságnak.

Kiemelte, hogy az állatkertek sokkal szélesebb látogatói kört vonzanak, mint a legtöbb természettudományi múzeum vagy más, hasonló természetvédelmi intézmény. A szakember a lapnak nyilatkozva megjegyezte, hogy az állatkertek ma már nem csupán látványosságot jelentenek, hanem a helyi lakosság rekreációs célpontjává váltak, és vonzzák a más régiókból érkező turistákat is. Becslések szerint a világ állatkertjeit évente összesen mintegy 700 millióan keresik fel.

Andréka György szerint a hazai állatkertek nemzetközi összehasonlításban is színvonalas szolgáltatást nyújtanak. Az idén a MÁSZ az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált, a Nyíregyházi Állatparkot pedig - a 250-500 ezer látogatót fogadó állatkertek kategóriájában - Európa legjobbjának választották meg, és Az év turisztikai attrakciója címet is elnyerte.

A MÁSZ elnöke az állatgyűjtemény kialakításáról azt mondta: annak nem a látogatói igények kielégítése az elsődleges szempontja, hanem a fajok védelme. A szakértők megállapították, hogy az állatkertek körülbelül kétezer olyan állatfaj hosszabb távú fennmaradását képesek biztosítani, amelyeknek az eredeti élőhelyükön már nincs esélyük a túlélésre - írta a Világgazdaság.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

állatkert

vidék

hellovidék

gazdaság

turisztika

kikapcsolódás