Egyre többen veszik igénybe a hajléktalanszállókat, de még sok szabad hely van

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre többen veszik igénybe a hajléktalanszállókat, de még sok szabad hely van

A hajléktalanszállók az elmúlt napok havazásai, téliesebbre fordult időjárása alatt is folyamatosan fogadják az arra rászorulókat. Az elhúzódó mínuszok és a fagyközeli hőmérséklet miatt a nappali melegedők és az éjjeli menedékhelyek használatba vétele kulcsfontosságú.

Országszerte összesen több mint 19500 ezer férőhely, 7500 nappali és 12 ezer éjszakai szállás áll rendelkezésre. A férőhelyek telítettsége országosan jelenleg 90%-os, ami azt jelenti, hogy már többen veszik igénybe a segítséget, ugyanakkor még továbbra is van üres kapacitás, minden jelentkező elhelyezése biztosított. 2018 októbere óta mintegy 1600 fővel többen vettek igénybe a hajléktalanellátást, derül ki a Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményéből.

Az üres férőhelyekről az országosan működő 7 regionális diszpécserközpont ad naprakész tájékoztatást. Több mint 200 állami és karitatív szervezet segít a rászorulóknak, így senkinek sem kell a szabad ég alatt töltenie a hideg éjszakákat. Az idei télen a több mint 9,1 milliárdos támogatáson túl 300 millió forint tartalékforrás biztosításával segítette a kormány a jogszabály módosításból fakadó szociális többletfeladatok ellátását.

A hajléktalanszállókon nemcsak a szállás, tisztálkodás és étkezés biztosított, de a szociális munkatársak képzéssel, egészségügyi ellátással, jogi segítséggel, munkahelykereséssel is segítenek kitörni a hajléktalan életformából.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hajléktalanság

tél