A jövő az új generációé: környezettudatosságra nevelő foglalkozást tartottak kisiskolásoknak

HelloVidék   
  Megosztom
A jövő az új generációé: környezettudatosságra nevelő foglalkozást tartottak kisiskolásoknak

Ahhoz, hogy valamit értékelni tudjunk, meg kell ismernünk, így van ez a minket körülvevő természettel is, amelyet közös felelősségünk megóvni és fejleszteni - nyilatkozta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában tartott erdőpedagógiai napon.

Egy egészséges társadalom értékeli a körülötte lévő természetet, nem hagyja annak javait veszni, megpróbálja mind jobb állapotban tartani, majd átörökíteni a későbbi generációk számára. Ez alkalommal az iskolások játékos formában megismerkedhetnek az erdészek munkájával, a minket körülvevő erdők sajátosságaival, a bennük élő állatvilággal, mondta el Farkas Sándor.

Hazánk erdőterülete meghaladja a 2 millió hektárt. Az Agrárminisztérium célja az erdősültség növelése, valamint az erdők mind szélesebb körben való megismertetése azért, hogy egyre többen látogassanak el oda függetlenül az évszakoktól, élvezve a természet jótékony hatását, derül ki az Agrárminisztérium közleményéből.

A gyerekek nagyon fogékonyak a jóra, őket nem kell győzködni, hogy kiránduljanak erdeinkben, látogassák meg természeti értékeinket. A mai erdőpedagógiai nap, a „Bevisszük az erdőt a suliba – Egy nap az erdészetekkel” oktatási program azért fontos, mert játékos formában tovább gazdagítja a gyerekek ismereteit a környezettudatos életről – mondta Farkas Sándor.

Három erdészeti társaság - KEFAG Zrt., a Mecsekerdő Zrt., és a VADEX Zrt. - képviseltette magát a második alkalommal megrendezett interaktív, játékos erdőpedagógiai foglalkozáson.

Jelenleg Magyarországon 200 erdei iskola működik, amelyből 36 erdészeti erdei iskolát az állami erdészeti társaságok üzemeltetnek. Ezeken a helyeken évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében közel 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és egyben kikapcsolódási lehetőséget.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

környezettudatosság

gyerekek