A jövő az új generációé: környezettudatosságra nevelő foglalkozást tartottak kisiskolásoknak

HelloVidék   
  Megosztom
A jövő az új generációé: környezettudatosságra nevelő foglalkozást tartottak kisiskolásoknak

Ahhoz, hogy valamit értékelni tudjunk, meg kell ismernünk, így van ez a minket körülvevő természettel is, amelyet közös felelősségünk megóvni és fejleszteni - nyilatkozta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában tartott erdőpedagógiai napon.

Egy egészséges társadalom értékeli a körülötte lévő természetet, nem hagyja annak javait veszni, megpróbálja mind jobb állapotban tartani, majd átörökíteni a későbbi generációk számára. Ez alkalommal az iskolások játékos formában megismerkedhetnek az erdészek munkájával, a minket körülvevő erdők sajátosságaival, a bennük élő állatvilággal, mondta el Farkas Sándor.

Hazánk erdőterülete meghaladja a 2 millió hektárt. Az Agrárminisztérium célja az erdősültség növelése, valamint az erdők mind szélesebb körben való megismertetése azért, hogy egyre többen látogassanak el oda függetlenül az évszakoktól, élvezve a természet jótékony hatását, derül ki az Agrárminisztérium közleményéből.

A gyerekek nagyon fogékonyak a jóra, őket nem kell győzködni, hogy kiránduljanak erdeinkben, látogassák meg természeti értékeinket. A mai erdőpedagógiai nap, a „Bevisszük az erdőt a suliba – Egy nap az erdészetekkel” oktatási program azért fontos, mert játékos formában tovább gazdagítja a gyerekek ismereteit a környezettudatos életről – mondta Farkas Sándor.

Három erdészeti társaság - KEFAG Zrt., a Mecsekerdő Zrt., és a VADEX Zrt. - képviseltette magát a második alkalommal megrendezett interaktív, játékos erdőpedagógiai foglalkozáson.

Jelenleg Magyarországon 200 erdei iskola működik, amelyből 36 erdészeti erdei iskolát az állami erdészeti társaságok üzemeltetnek. Ezeken a helyeken évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében közel 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és egyben kikapcsolódási lehetőséget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

környezettudatosság

gyerekek