Brutális összegeket költenek a magyarok gyógyszerre

Világgazdaság   
  Megosztom
Brutális összegeket költenek a magyarok gyógyszerre

Az egy lakosra jutó éves gyógyszerforgalom összértéke 48 700 forint volt 2017-ben, ami Budapesten tízezer forinttal haladja meg az országos átlagot - írja a Világgazdaság.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2017-ben fejenként több, mint 15 darab vényköteles gyógyszert váltottak ki átlagosan a magyarok, amiért 12 700 forintot fizettek. Az egy főre jutó éves gyógyszerforgalom 48 700 forint volt, Budapesten pedig tízezer forinttal többet költenek gyógyszerre, mint az ország többi pontján.

A vényköteles gyógyszerek átlagos tb-támogatása csökkent 2010 óta, míg akkor 73 százalék volt, 2017-ben 71 százalék körüli. Az EMMI egészségügyért felelős államtitkára nemrég jelentette be, hogy az egészségügyi alapkassza 37 milliárd forinttal fog megemelkedni, melyből 23,5 milliárd forint jut gyógyszertámogatásra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyszer

betegség

egészség

életmód