Két keréken érkezik a támogatás: határmenti települések a középpontban

HelloVidék   
  Megosztom
Két keréken érkezik a támogatás: határmenti települések a középpontban

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén 23 millió forinttal támogatja a határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósítását a „Kerékpárral 7 határon át” programsorozatban, mellyel a környezettudatos szemléletet is népszerűsítenék - közölte a minisztérium.

A támogatott rendezvények hozzájárulnak a határmenti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez. A túrák elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását és elmélyítését, a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek megszerzését, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjedését.

A minisztérium a beadott pályázatok tervezett költségkeretétől függően legalább 46 pályázat támogatását tervezi. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, de abban akár több kerékpáros rendezvényhez is kérhet vissza nem térítendő hozzájárulást.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 12. 24 óra. Az igényeket áprilisban bírálják el. Az utófinanszírozási formában nyújtott támogatás az egyedi döntést követően, 2019. október végéig megvalósuló rendezvényekhez használható fel.

A „Kerékpárral 7 határon át” idei pályázati kiírása és a benyújtandó dokumentumok a kormányzati honlapon érhetőek el. További részletes tájékoztatás a 7hataron@itm.gov.hu e-mail címen kérhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

bicikli

bicikliút

pályázat

környezettudatosság

határontúl