Két keréken érkezik a támogatás: határmenti települések a középpontban

HelloVidék   
  Megosztom
Két keréken érkezik a támogatás: határmenti települések a középpontban

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén 23 millió forinttal támogatja a határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósítását a „Kerékpárral 7 határon át” programsorozatban, mellyel a környezettudatos szemléletet is népszerűsítenék - közölte a minisztérium.

A támogatott rendezvények hozzájárulnak a határmenti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez. A túrák elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását és elmélyítését, a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek megszerzését, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjedését.

A minisztérium a beadott pályázatok tervezett költségkeretétől függően legalább 46 pályázat támogatását tervezi. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, de abban akár több kerékpáros rendezvényhez is kérhet vissza nem térítendő hozzájárulást.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 12. 24 óra. Az igényeket áprilisban bírálják el. Az utófinanszírozási formában nyújtott támogatás az egyedi döntést követően, 2019. október végéig megvalósuló rendezvényekhez használható fel.

A „Kerékpárral 7 határon át” idei pályázati kiírása és a benyújtandó dokumentumok a kormányzati honlapon érhetőek el. További részletes tájékoztatás a 7hataron@itm.gov.hu e-mail címen kérhető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

bicikli

bicikliút

pályázat

környezettudatosság

határontúl