Érdemes ma este felnézni az égre: ritkán van ilyen Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes ma este felnézni az égre: ritkán van ilyen Magyarországon

Az idei év legfényesebb szuperholdja bukkan elő kedd este az égen - írja a CNN.

Érdemes lesz ma felnézni az égre: kedd este a hold szokatlanul nagy és fényes lesz. A szuperhold elnevezés valójában egy olyan teliholdat takar, ami az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, tehát ekkor a legnagyobb a Hold látszólagos mérete a Földről nézve. A fotósok egyik kedvenc témáját, a megtévesztő nagyságú holdat "Hold illúziónak" nevezik.

A köznyelvben februári teliholdat hóholdnak is szokták hívni, mely az adott évszak sajátosságát fémjelzi.

Tavaly az az érdekesség állt fenn, hogy februárban nem volt telihold, ezt a 19 évente előbukkanó ritka jelenséget fekete holdnak nevezik. 2018-ban cserébe januárban és márciusban is két telihold volt.

Ha elfelejtetted megnézni, ne búslakodj: március 19-én még lesz egy másik szuperhold.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szuperhold

hold

ég