Érdemes ma este felnézni az égre: ritkán van ilyen Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes ma este felnézni az égre: ritkán van ilyen Magyarországon

Az idei év legfényesebb szuperholdja bukkan elő kedd este az égen - írja a CNN.

Érdemes lesz ma felnézni az égre: kedd este a hold szokatlanul nagy és fényes lesz. A szuperhold elnevezés valójában egy olyan teliholdat takar, ami az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, tehát ekkor a legnagyobb a Hold látszólagos mérete a Földről nézve. A fotósok egyik kedvenc témáját, a megtévesztő nagyságú holdat "Hold illúziónak" nevezik.

A köznyelvben februári teliholdat hóholdnak is szokták hívni, mely az adott évszak sajátosságát fémjelzi.

Tavaly az az érdekesség állt fenn, hogy februárban nem volt telihold, ezt a 19 évente előbukkanó ritka jelenséget fekete holdnak nevezik. 2018-ban cserébe januárban és márciusban is két telihold volt.

Ha elfelejtetted megnézni, ne búslakodj: március 19-én még lesz egy másik szuperhold.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szuperhold

hold

ég