5+1 aranyszabály: így újul meg a tested a bikiniszezonra!

HelloVidék   
  Megosztom
5+1 aranyszabály: így újul meg a tested a bikiniszezonra!

Tavasszal pánikszerűen törhet ránk a felismerés, hogy nyakunkon a bikiniszezon, amire még nem állunk készen. Azonban még nem késő elkezdeni a fogyókúrát, hogy bombaformába hozzuk magunkat! Ehhez ad most segítséget a hévízi NaturMed Hotel Carbona négy szakértője, akik orvosi, gyógytornász, dietetikus és kozmetikai tudásukkal segítenek az okos fogyókúrázásban.

1. Tűzzük ki a célt, vállaljuk a nehézségeket!

Első lépésként a legfontosabb, hogy döntsünk fejben: legyen meg bennünk a komoly szándék a fogyásra, és vállaljuk az esetleges kellemetlenségeket is. Már az elejétől tisztáznunk kell magunkban, hogy ez egy lemondásokkal és áldozatokkal járó folyamat. Fogjunk egy papírt, tollat, vagy jegyzeteljünk a telefonunkba, és írjuk fel a kitűzött célokat, írjunk motiváló üzeneteket a „jövőbeli”, fogyókúrázó önmagunknak a nehéz időszakokra! A célt soha ne felejtsük el, a nehézségeken csak így tudunk majd felülkerekedni.

2. Mérjük fel az egészségi állapotunkat!

Amennyiben már megvan bennünk a kellő eltökéltség, a következő lépés az állapotfelmérés. Dr. Somogyi Katalin, a Carbona orvosa szerint fogyókúra előtt fontos, hogy tisztában legyünk az egészségi állapotunkkal.

Az orvosi vizsgálat az életmódváltó anamnézis felvételével kezdődik. Ennek során orvosunk információt kap az ismert betegségeinkről, családi anamnézisünkről, az esetleges rizikótényezőkről, szokásainkról. Ezt követi a fizikális vizsgálat, melyet EKG vizsgálattal egészítenek ki. A vizsgálat során orvosunkkal egyeztethetjük a célokat és a megvalósításhoz vezető utat is.

3. Alakítsuk ki az étrendünket szakember segítségével!

A megfelelő étrend összeállítása kulcskérdés. Fontos, hogy tartsuk be a tápanyagok helyes arányát: ideális táplálkozás esetén a bevitt kalória mennyiségnek szénhidrátot, fehérjét és zsírt is kell tartalmaznia megfelelő arányban. Ne hagyatkozzunk a megérzéseinkre!

Egy konzultáció alkalmával a szakember javaslatot ad a változtatásokra, azok sorrendjére, mikéntjére, lehetőség szerint az egyén életritmusához és egészségi állapotához igazítva. Tanácsot kapunk azzal kapcsolatban is, hogy szükség esetén a fogyókúrás étrendet milyen vitaminnal, ásványi anyaggal egészítsük ki.

Ha már beszéltünk dietetikussal, az általa meghatározott irányok alapján nyugodtan próbáljunk ki minél több alapanyagot, tippet, trükköt, amiket a különböző diéták ajánlanak. Vegyítsük őket, alakítsunk ki egy saját, személyre szabott módszert. Ne erőltessünk olyat, ami nem megy, mert úgysem fog eredményre vezetni. Ha van olyan alapanyag, amit nem szeretünk, próbáljuk ki másképp elkészítve, vagy cseréljük le másik alapanyagra.

Ha például a kölest kipróbáltuk már köretnek, levesbetétnek, tölteléknek, "rizottónak", rakott ételbe, kásaként vagy felfújtnak elkészítve, esetleg liszt formájában, és egyik sem vált be, akkor érdemes másik alapanyagot kipróbálni – például a gerslit.

4. Mozogjunk rendszeresen!

Önmagában diétázással is elérhetünk súlycsökkenést, azonban minőségi étrenddel és a megfelelően összeállított mozgásprogrammal lehet a legjobb eredményeket elérni. Nemes Viktória, a Carbona gyógytornásza kiemelte: a szakirodalom ajánlása szerint a fogyókúrát diétával, életmódváltással kell kezdeni.

Miután felmértük az esetleges mozgásszervi problémákat, fontos, hogy a fokozatosság elvét követve illesszük be a mozgást életvitelünkbe, valamint, hogy számunkra ideális körülmények között sportoljunk, legyen az otthon vagy edzőteremben, egyedül vagy csoportban.

5. Egészítsük ki a fogyókúrát a legújabb kozmetikai kezelésekkel!

Érdemes kozmetikai fogyasztó kezeléseket is igénybe vennünk a fogyókúránk alatt. Réder Anita kozmetikusmester a kézi- és gépi kezelések kombinált alkalmazását ajánlja. A gépi kezelések (például a celluloderm, a vacustyler vagy a cryo szauna) mélyebben hatnak, és közvetlenül a zsírsejteket bombázzák.

A manuális kezelések (például a Thalasso terápiás kezelések és pakolások, a cellu contour vagy a kézi nyirokmasszázs) során a bőrbe masszírozva szívódnak fel a hatóanyagok, és így jutnak el a problémás területekre. A kezelések nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlhatóak.

Míg a hölgyek általában a cellulit problémájával küzdenek, addig a férfiak esetében az „úszógumi”, azaz a has csípő körüli része kritikusabb. A kozmetikai kezelések mindkét problémára megoldást kínálnak.

5+1 Adjunk időt magunknak, és NE adjuk fel!

Szánjunk időt a változásra! Nem reális elvárás, hogy egyik napról a másikra minden megváltozik, beépül a mindennapokba, és rutinosan folytatjuk a főzést új alapanyagokkal, új módszerekkel. Ha mégis megtörténik a "bűnözés", az ne vegye el a kedvünket, hiszen semmi visszafordíthatatlan nem történik ilyenkor, maximum egy kicsit tovább fog tartani a folyamat.

Ne arra figyeljünk, hogy mit nem lehet, hanem arra, hogy mennyi mindent igen! Higgyük el, egy életmódváltás nem csak lemondásokról szól, rengeteg pozitívummal is jár!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyár

fogyókúra

diéta

strand

bikini

szezon