Ismerd fel a jeleket: kezelhető lehet az ízületi gyulladás

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ismerd fel a jeleket: kezelhető lehet az ízületi gyulladás

A tünetek első megjelenésétől kezdve gyógyszeres terápiával jól kezelhető az ízületi gyulladás – fejtette ki Mihola Dóra reumatológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Az ízületi gyulladás kialakulásában a genetikai "fogékonyság" mellett környezeti tényezők is szerepet játszanak. Utóbbiak kapcsán kiemelte, a dohányzás biztosan hozzájárul a betegség kialakulásához. A szakember közlése szerint az ízületi gyulladás a népesség egy százalékát érinti.

Vedd észre a tüneteket!

Az elsődleges tünet az ízületek fájdalma, de duzzanat is előfordul. Figyelmeztető jel a tartós reggeli kézmerevség is, amikor az ember nem tudja jól használni a kezét ébredéskor. Ezzel mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Fontos ugyanis hamar diagnosztizálni a betegséget és mielőbb el kell kezdeni a gyógyszeres kezelést - jegyezte meg a szakember.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

egészség

reumatológus

reuma

ízületi gyulladás