Elindult a jelentkezés: gyógynövény-gyorstalpaló Gyuri bácsival

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult a jelentkezés: gyógynövény-gyorstalpaló Gyuri bácsival

A nagy érdeklődésre való tekintettel Gyuri bácsiék idén májustól-októberig hirdettek gyógynövényismereti túrákat. Új túravezető és új túratípus is debütál, így már négyféle túra közül választhatnak a Bükk és a gyógynövények szerelmesei.

Gyuri bácsi és csapata több mint 10 éve szervez gyógynövénytúrákat Bükkszentkereszten. Az élvezetes szakvezetés és a gyönyörű környezet sok természetrajongót csábít a Bükkbe, ezért a túrák az elmúlt években szinte már a meghirdetés napján beteltek

Azért, hogy senki se maradjon le, idén már májustól-októberig szerveztünk túrákat. Ez a megnyújtott szezon az ismeretterjesztés miatt is fontos, hiszen így a kora nyári és az őszi gyógynövényeket is megismerhetik az érdeklődők, másrészt az elő- és az utószezonban azok is ellátogathatnak ebbe a csodálatos bükki környezetbe, akik a nyarat máshol töltötték

– nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapetua, Gyuri bácsi lánya.

De nemcsak a túranapok száma szaporodott, hanem a választható túratípusok is gazdagodtak: idén a gyógynövények otthoni felhasználását bemutató életmódtúra is indul Polyák Ágnes, gyógynövény-botanikus vezetésével.

A túrákra idén is csak online lehet jelentkezni, ide kattintva.

Gyuri bácsi gyógynövénytúrái:

  • Az 1 napos gyógynövényismereti túra azoknak ajánlott, akik még csak most ismerkednek a gyógynövényekkel, vagy nem tudnak több napot Bükkszentkereszten tölteni. Itt alapvető ismereteket sajátíthatnak el a gyógynövényekről a terepi túra és Gyuri bácsi gyógynövénykertjében tett látogatás során.
    >>Információk és időpontok itt érhetők el.
  • Az idén elindított, 3 napos életmódtúrán megtudhatjuk, hogyan hatnak a szervezetre az egyes gyógynövények, és hogyan építhetjük be a gyógynövényeket a mindennapjainkba. Túravezető: Polyák Ágnes, gyógynövény-botanikus.
    >>Információk és időpontok itt érhetők el.

  • Csoportos túrákon továbbra is iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vehetnek részt, előre egyeztetett időpontban, minimum 10 fővel.
    >>Bővebb információ itt érhető el.

  • A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhatunk a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról. Túravezető Lakatos Márk, az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karának mesteroktatója.
    >>Információk és időpontok itt érhetők el.

Gyuri bácsi Lakatos Márk háromnapos gyógynövényismereti túráin vesz részt, előreláthatólag az alábbi időpontokban:

  • június 1-2-3.,
  • június 29-30-július 1.,
  • július 20-21-22.,
  • július 27-28-29.,
  • augusztus 10-11-12.

A jelentkezésnél érdemes figyelembe venni a nagy népszerűségnek örvendő Gyógynövénynapok időpontját is: a gyógynövénybarátok kedvenc összejövetele július második hétvégéjén, július 13-14-én lesz Bükkszentkereszten.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógynövény

túra

szabó gyuri bácsi

bükk

bükkszentkereszt