Új támogatás: így segíti a rászoruló családokat a magyar fürdőváros

MTI   
  Megosztom
Új támogatás: így segíti a rászoruló családokat a magyar fürdőváros

Támogatást nyújt az egy éven aluli gyermekek rotavírus, valamint gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltásához a hévízi önkormányzat - tájékoztatott Hévíz polgármestere.

Papp Gábor közölte: a nem kötelező védőoltások támogatásával a legrászorultabb családoknak, a legveszélyeztetettebb csecsemőknek szeretnének segítséget nyújtani. A rota vírus elleni oltás 40 ezer forint, a meningococcus B törzs elleni oltássorozat pedig közel 120 ezer forintba kerül, ami a kisgyermekes családoknak nagy anyagi megterhelést jelent - jelezte Papp Gábor.

Hozzátette: egyeztetést folytattak a gyermekorvossal, aki a hasmenéssel, hányással, időnként lázzal járó, számos esetben kórházi kezelést igénylő rotavírusos megbetegedés és a gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltások támogatását javasolta. A bárányhimlő elleni védőoltás várhatóan ősztől bekerül a nemzeti immunizációs programba, ezért ennek támogatását a gyermekorvos nem javasolta.

Nagykanizsán évente csaknem 300 csecsemő rotavírus elleni védőoltását támogatja az önkormányzat

- mondta el Bagarus Ágnes, a polgármestei hivatal humánigazgatási csoportvezetője. A háromkomponensű oltásból az első dózist a szülőnek kell megvásárolni és 12 hetes kor alatt beadatni a gyermeküknek, a következő két vakcinát a gyermekorvosok térítésmentesen adják be a kicsiknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

védőoltás

egészség

életmód