Kanyaró megbetegedés Vas megyében: már beoltották a fertőzött betegeket

HelloVidék   
  Megosztom
Kanyaró megbetegedés Vas megyében: már beoltották a fertőzött betegeket

Házhoz mentek oltani egy Vas megyei településen azokat, akik a háziorvosi rendelőben együtt várakoztak egy kanyarós beteggel - írja a Blikk.

A portál szerint múlt héten látogatási tilalmat rendeltek el a szombathelyi kórház infektológiai osztályán , mivel kiderült, hogy kanyaróval fertőzött egy Kazahsztánban dolgozó férfi. A kórház igazgatója elmondta, hogy az érintett beteget beoltották, ahogy egy betegszállítót és összesen 55 dolgozót is. Vas megyében egy másik településen is felütötte fejét a kanyaró. Ott a háziorvosnál jelentkező fertőzöttet is beoltották sőt, azokat is, akik érintkezhettek a beteggel.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a kanyaró lappangási ideje 10-11 nap és sokan nem ismerik fel a kezdeti szakaszában a betegséget. Mivel a betegség elején a tünetek egyszerű légúti fertőzéshez hasonlítanak, így a fertőzöttek többsége csak a kiütésekből jön rá, hogy beteg.

A Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya közölte:

63 személyt részesítettünk védőoltásban, akik kapcsolatban állhattak valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kanyaró

betegség

fertőzés

oltás

vas megye