Kanyaró megbetegedés Vas megyében: már beoltották a fertőzött betegeket

HelloVidék   
  Megosztom
Kanyaró megbetegedés Vas megyében: már beoltották a fertőzött betegeket

Házhoz mentek oltani egy Vas megyei településen azokat, akik a háziorvosi rendelőben együtt várakoztak egy kanyarós beteggel - írja a Blikk.

A portál szerint múlt héten látogatási tilalmat rendeltek el a szombathelyi kórház infektológiai osztályán , mivel kiderült, hogy kanyaróval fertőzött egy Kazahsztánban dolgozó férfi. A kórház igazgatója elmondta, hogy az érintett beteget beoltották, ahogy egy betegszállítót és összesen 55 dolgozót is. Vas megyében egy másik településen is felütötte fejét a kanyaró. Ott a háziorvosnál jelentkező fertőzöttet is beoltották sőt, azokat is, akik érintkezhettek a beteggel.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a kanyaró lappangási ideje 10-11 nap és sokan nem ismerik fel a kezdeti szakaszában a betegséget. Mivel a betegség elején a tünetek egyszerű légúti fertőzéshez hasonlítanak, így a fertőzöttek többsége csak a kiütésekből jön rá, hogy beteg.

A Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya közölte:

63 személyt részesítettünk védőoltásban, akik kapcsolatban állhattak valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kanyaró

betegség

fertőzés

oltás

vas megye