Kanyaró megbetegedés Vas megyében: már beoltották a fertőzött betegeket

HelloVidék   
  Megosztom
Kanyaró megbetegedés Vas megyében: már beoltották a fertőzött betegeket

Házhoz mentek oltani egy Vas megyei településen azokat, akik a háziorvosi rendelőben együtt várakoztak egy kanyarós beteggel - írja a Blikk.

A portál szerint múlt héten látogatási tilalmat rendeltek el a szombathelyi kórház infektológiai osztályán , mivel kiderült, hogy kanyaróval fertőzött egy Kazahsztánban dolgozó férfi. A kórház igazgatója elmondta, hogy az érintett beteget beoltották, ahogy egy betegszállítót és összesen 55 dolgozót is. Vas megyében egy másik településen is felütötte fejét a kanyaró. Ott a háziorvosnál jelentkező fertőzöttet is beoltották sőt, azokat is, akik érintkezhettek a beteggel.

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a kanyaró lappangási ideje 10-11 nap és sokan nem ismerik fel a kezdeti szakaszában a betegséget. Mivel a betegség elején a tünetek egyszerű légúti fertőzéshez hasonlítanak, így a fertőzöttek többsége csak a kiütésekből jön rá, hogy beteg.

A Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya közölte:

63 személyt részesítettünk védőoltásban, akik kapcsolatban állhattak valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kanyaró

betegség

fertőzés

oltás

vas megye