Felháborító: mérgezés miatt védett állatok pusztultak el Tolnában

HelloVidék   
  Megosztom
Felháborító: mérgezés miatt védett állatok pusztultak el Tolnában

Feltehetően méreg végzett egy sor védett állattal a Duna-Dráva Nemzeti Park területén Tolna megyében. A pusztulás okát majd csak az állatorvosi szakvélemény fogja egyértelműen megállapítani, ám a a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé. 

"Április 22-én az esti órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy a Tolna megyei Bölcske határában egy elhullott rétisas tetemét találtak meg kirándulók. Másnap a környező bokros, gyepes területeket átvizsgálva a rétisason kívül a méregkereső kutya további tetemeket talált" - írja a nemzeti park weboldalán.

A rétisas természetvédelmi értéke 1 millió, míg a barna rétihéjáé 50 ezer forint. Kivétel nélkül az összes állaton megfigyelhető volt a mérgezés tünete, mely a rókáknál az összehúzott testtartás, a madaraknál pedig a görcsbe rándult ujjak által mutatkozott meg. A pusztulás okát majd csak az állatorvosi szakvélemény fogja egyértelműen megállapítani, ám a a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé.

Fotónk illusztráció.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állat

védett állat

tolna

nemzeti park

duna dráva nemzeti park

sas

héja

róka

szarka