Felháborító: mérgezés miatt védett állatok pusztultak el Tolnában

HelloVidék   
  Megosztom
Felháborító: mérgezés miatt védett állatok pusztultak el Tolnában

Feltehetően méreg végzett egy sor védett állattal a Duna-Dráva Nemzeti Park területén Tolna megyében. A pusztulás okát majd csak az állatorvosi szakvélemény fogja egyértelműen megállapítani, ám a a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé. 

"Április 22-én az esti órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy a Tolna megyei Bölcske határában egy elhullott rétisas tetemét találtak meg kirándulók. Másnap a környező bokros, gyepes területeket átvizsgálva a rétisason kívül a méregkereső kutya további tetemeket talált" - írja a nemzeti park weboldalán.

A rétisas természetvédelmi értéke 1 millió, míg a barna rétihéjáé 50 ezer forint. Kivétel nélkül az összes állaton megfigyelhető volt a mérgezés tünete, mely a rókáknál az összehúzott testtartás, a madaraknál pedig a görcsbe rándult ujjak által mutatkozott meg. A pusztulás okát majd csak az állatorvosi szakvélemény fogja egyértelműen megállapítani, ám a a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé.

Fotónk illusztráció.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állat

védett állat

tolna

nemzeti park

duna dráva nemzeti park

sas

héja

róka

szarka