Fejlesztés a Nagyatádi Kórházban: gyorsabb és pontosabb diagnózis vált elérhetővé

MTI   
  Megosztom
Fejlesztés a Nagyatádi Kórházban: gyorsabb és pontosabb diagnózis vált elérhetővé

Képalkotó diagnosztikai részleggel gazdagodott a Nagyatádi Kórház, az intézmény első radiológus osztályvezető főorvosáról, Verkman Simonról elnevezett CT-labort hétfőn adták át.

Az állam 129 millió forinttal támogatta a labor kialakítását és a benne működő CT vásárlását, a szükséges forrás fennmaradó részét önkormányzatok, gazdasági szereplők, magánszemélyek ajánlották fel, mondta el Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a több mint 150 millió forintos beruházásról. A fejlesztés jelentős előrelépés a térségben élő mintegy 900 ezer ember ellátásában, mert a diagnózisok gyorsabb felállítását, krónikus betegek precízebb ellenőrzését teszi lehetővé.

A 21. század kihívása a minőségi élet biztosítása, mondta Szili Katalin korábbi házelnök, a határon túli magyarság autonómiaügyeiért felelős miniszterelnöki megbízottja. Úgy vélte, ehhez szükséges az élelmiszer- és környezetbiztonság, továbbá az egészségtudatosság, ezek együtt teremtik meg annak a lehetőségét, hogy kevesebbszer kelljen diagnosztikai eszközöket használni.

Ma már nem arról beszélünk, hogy a kórház megmarad-e, vagy sem, hanem a modernizációjáról, arról, hogy még évtizedekre alkalmassá kell tenni az itt élők ellátására. A rekonstrukcióhoz két milliárd forintra van szükség.

- mondta Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője.

Az egészségnél nincs fontosabb, a térségben lakóknak mostantól nem kell hosszabb utazást vállalniuk CT-vizsgálatokért - hangsúlyozta Ormai István, Nagyatád polgármestere, aki szerint ez minőségi előrelépést jelent Dél-Somogy egészségügyi ellátásában, stratégiai jelentőségű változást eredményez a kórház életében.

A gyógyító, megelőző, helyreállító munka nélkülözhetetlen feltétele a modern képalkotás, az új CT-berendezés felgyorsítja és biztonságossá teszi a gyógyítást, támogatja az orvosok munkáját, mondta el Pósa István, a Nagyatádi Kórház orvosigazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagytatád

fejlesztés

egészségügy