Fejlesztés a Nagyatádi Kórházban: gyorsabb és pontosabb diagnózis vált elérhetővé

MTI   
  Megosztom
Fejlesztés a Nagyatádi Kórházban: gyorsabb és pontosabb diagnózis vált elérhetővé

Képalkotó diagnosztikai részleggel gazdagodott a Nagyatádi Kórház, az intézmény első radiológus osztályvezető főorvosáról, Verkman Simonról elnevezett CT-labort hétfőn adták át.

Az állam 129 millió forinttal támogatta a labor kialakítását és a benne működő CT vásárlását, a szükséges forrás fennmaradó részét önkormányzatok, gazdasági szereplők, magánszemélyek ajánlották fel, mondta el Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a több mint 150 millió forintos beruházásról. A fejlesztés jelentős előrelépés a térségben élő mintegy 900 ezer ember ellátásában, mert a diagnózisok gyorsabb felállítását, krónikus betegek precízebb ellenőrzését teszi lehetővé.

A 21. század kihívása a minőségi élet biztosítása, mondta Szili Katalin korábbi házelnök, a határon túli magyarság autonómiaügyeiért felelős miniszterelnöki megbízottja. Úgy vélte, ehhez szükséges az élelmiszer- és környezetbiztonság, továbbá az egészségtudatosság, ezek együtt teremtik meg annak a lehetőségét, hogy kevesebbszer kelljen diagnosztikai eszközöket használni.

Ma már nem arról beszélünk, hogy a kórház megmarad-e, vagy sem, hanem a modernizációjáról, arról, hogy még évtizedekre alkalmassá kell tenni az itt élők ellátására. A rekonstrukcióhoz két milliárd forintra van szükség.

- mondta Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője.

Az egészségnél nincs fontosabb, a térségben lakóknak mostantól nem kell hosszabb utazást vállalniuk CT-vizsgálatokért - hangsúlyozta Ormai István, Nagyatád polgármestere, aki szerint ez minőségi előrelépést jelent Dél-Somogy egészségügyi ellátásában, stratégiai jelentőségű változást eredményez a kórház életében.

A gyógyító, megelőző, helyreállító munka nélkülözhetetlen feltétele a modern képalkotás, az új CT-berendezés felgyorsítja és biztonságossá teszi a gyógyítást, támogatja az orvosok munkáját, mondta el Pósa István, a Nagyatádi Kórház orvosigazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagytatád

fejlesztés

egészségügy