Több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán

Négynél több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán: a holttestek azonosítása most is tart, egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a Hableány tragédiájának áldozatait találták meg - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet értesülései szerint több holttestet találtak a Duna Ercsi alatti szakaszán, ami 29 km-re van Budapesttől. Az azonosítás jelenleg is tart, azt nem lehet biztosan tudni, hogy a Hableány tragédiájának áldozatait találták-e meg. A dunai hajóbalesetben 21 ember eltűnt, akiket jelenleg is 158 rendőr keres. A mentési munkálatokat az erős áradás és a Duna sodrása is nehezíti. A Margitszigetnél reggel óta tartanak az előkészületek az esetleges merülésre, a magyar, osztrák és dél-koreai, 37 fős mentőcsapatok közül az utóbbiak fontolgatják a merülést a Dunába. A roncs folyamatosan mozog, eddig egy métert mozdult el déli irányba.

Frissítés:

Gál Kristóf az ORFK szóvivője határozottan cáfolta a 24.hu-nak, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. Azt az értesülést viszont megerősítette, hogy találtak egy holttestet Harta térségében. Az ő azonosítása azonban jelenleg is folyik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna

hajóbaleset

hableány

tragédia