Kiadták a figyelmeztetést: ítéletidő rohanja le az országot

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ítéletidő rohanja le az országot

Több megyét érintően másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

A veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna megyében, továbbá a fővárosban van, illetve lehet érvényben másodfokú riasztás felhőszakadás veszélye miatt. A többi megyében is elsőfokú riasztások lehetnek érvényben. Emellett a zivatarveszély miatt is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: éjszakára mérséklődik a zivatartevékenység, de teljesen várhatóan nem szűnik meg. Az intenzívebb csapadékgócokban rövid idő alatt 20-50, néhol 50 millimétert meghaladó csapadék, illetve nagy méretű jég is hullhat, emellett 60-80 kilométer/órás széllökésre is van esély. Hevesebb zivatarok az Alföldön, illetve a középső országrészben lehetnek. Mindemellett az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 26 és 32, késő este 19 és 24 fok között alakul.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

figyelmeztetés

riasztás

időjárás

felhőszakadás

csapadék

eső

vihar

zápor

zivatar