Bokáig érő jég esett az Alföldön: képeken a katasztrófa!

hvg.hu   
  Megosztom
Bokáig érő jég esett az Alföldön: képeken a katasztrófa!

Vasárnap késő délután egy szupercella érte el a délkeleti országrészt, amely jégesővel kísért felhőszakadást, viharos szelet hozott az Alföld ezen részére. Ez a váratlan jégverés a teheneket is megdöbbentette – írja a hvg.hu.

Nagy felhőszakadással érte el Békéscsaba térségét a zivatar vasárnap, melyhez jégeső is társult. Mezőberényben az Időkép 37 mm csapadékot regisztrált az elvonuló zivatar után.

A környéken rövid idő alatt jelentős mennyiség gyűlt össze a cseresznyényi és attól kisebb jégszemekből, ami beborította a kerteket és az utcákat is. Szeged környékén is hasonló volt a helyzet, Makón a Facebookra feltöltött képek szerint a teheneket is meglepte a váratlan nyári jégeső.

Fotó: Facebook / Makón élek

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jégeső

vihar

alföld

időjárás

jég

makó

mezőberény