Berobban az igazi kánikula: ezekben a megyékben lesz a legnagyobb forróság

MTI   
  Megosztom
Berobban az igazi kánikula: ezekben a megyékben lesz a legnagyobb forróság

Több megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt csütörtökre. Emellett az extrém UV-B-sugárzás miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a hőség miatti elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalra 14-19 fokig csökken a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. A legmelegebb az ország északnyugati harmadán lesz.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy csütörtökön a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy az emberek fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőleg ne napozzanak. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető itt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kánikula

forróság

vészjelzés

figyelmeztetés

időjárás

hőség