Egekben a cukiságmérő: a Debreceni Állatkertben tenyérnyi mosómedve született

HelloVidék   
  Megosztom
Egekben a cukiságmérő: a Debreceni Állatkertben tenyérnyi mosómedve született

Az ország legnagyobb állatkerti mosómedveállománya Debrecenben található, idén újra egy kölyökkel gyarapodott a 170 fajból álló gyűjtemény - közölte a Debreceni Állatkert. Simon , július 1-én született, 65 napos vemhesség után – írja a Femina.

A mosómedve kölyök mindössze 63 grammos súllyal látta meg a napvilágot. Bár nevelését az állatgondozóknak kellett átvállalniuk, az újszülött egészséges és jó étvágyú: szépen cseperedik, és immár fél kilogrammot nyom.

Debrecen, 2019. július 31.
A Debreceni Állat- és Növénykert július 1-jén született Simon nevű mosómedvéje (Procyon lotor) a sajtóbemutatón 2019. július 31-én. Az újszülött etetését, gondozását az anyja helyett az állatkert gondozójának kellett átvállalnia.
MTI/Czeglédi Zsolt

Szinte ugyanúgy kell bánni a vakon születő mosómacival, mint egy csecsemővel: mosdatni, ápolni és etetni is kell. Egyelőre macskáknak készült tejpótló tápszert kap, mellyel a gondozók kétóránként etetik, számoltak be róla az intézmény Facebook-oldalán.

Címlapi kép és fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mosómedve

kölyök

állatkert

cuki