Egekben a cukiságmérő: a Debreceni Állatkertben tenyérnyi mosómedve született

HelloVidék   
  Megosztom
Egekben a cukiságmérő: a Debreceni Állatkertben tenyérnyi mosómedve született

Az ország legnagyobb állatkerti mosómedveállománya Debrecenben található, idén újra egy kölyökkel gyarapodott a 170 fajból álló gyűjtemény - közölte a Debreceni Állatkert. Simon , július 1-én született, 65 napos vemhesség után – írja a Femina.

A mosómedve kölyök mindössze 63 grammos súllyal látta meg a napvilágot. Bár nevelését az állatgondozóknak kellett átvállalniuk, az újszülött egészséges és jó étvágyú: szépen cseperedik, és immár fél kilogrammot nyom.

Debrecen, 2019. július 31.
A Debreceni Állat- és Növénykert július 1-jén született Simon nevű mosómedvéje (Procyon lotor) a sajtóbemutatón 2019. július 31-én. Az újszülött etetését, gondozását az anyja helyett az állatkert gondozójának kellett átvállalnia.
MTI/Czeglédi Zsolt

Szinte ugyanúgy kell bánni a vakon születő mosómacival, mint egy csecsemővel: mosdatni, ápolni és etetni is kell. Egyelőre macskáknak készült tejpótló tápszert kap, mellyel a gondozók kétóránként etetik, számoltak be róla az intézmény Facebook-oldalán.

Címlapi kép és fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mosómedve

kölyök

állatkert

cuki